NEJDE TO. Rafael Nadal exhibici proti Novaku Djokovičovi neodehraje.

NEJDE TO. Rafael Nadal exhibici proti Novaku Djokovičovi neodehraje. | foto: Reuters

Nadal kvůli problémům s kolenem zrušil exhibici. Stihne olympiádu?

  • 5
Rekord nepadne, exhibiční zápas se světovou jedničkou Novakem Djokovičem na stadionu Real Madrid se 14. července neuskuteční. "Omlouvám se zejména těm, kteří si už zakoupili vstupenky," napsal na svém facebookovém profilu Rafael Nadal. Kvůli problémům s kolenem se obhájci olympijského zlata navíc zkomplikovaly hry v Londýně.

Pauzu mezi wimbledonským turnajem a olympijským kláním si chtěl Rafael Nadal zpříjemnit exhibicí a pokusem o rekordní zápis.

Proto za dějiště charitativní exhibice se světovou jedničkou Novakem Djokovičem zvolil fotbalový stadion Realu Madrid, kde podle plánů mohlo jejich souboj naplánovaný na 14. července sledovat víc než 80 000 diváků. Třicet tisíc vstupenek už se dokonce i prodalo.

Ale španělští fanoušci svého favorita na San Bernabeu neuvidí. Šestadvacetiletý tenista z Malorky si v příštích dnech musí dát od tenisu klid. Druhého hráče světového žebříčku totiž netrápí pouze brzké vyřazení z Wimbledonu, kde ve druhém kole prohrál s Lukášem Rosolem, ale také zánět v úponu na čéšku kolene.

"Podle lékařů bych patnáct dnů neměl trénovat," citovala držitele jedenácti grandslamových titulů agentura SID. "Léčba je nastolena tak, abych byl do Londýna fit."

Olympijské hry jsou pro bývalou světovou jedničkou mimořádnou motivací, bude obhajovat zlatou medaili z Pekingu 2008. Stihne se ideálně připravit?


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga