Naděžda Petrovová

Naděžda Petrovová. | foto: Reuters

Na tenisovém turnaji turnajů jde i o vrtulníky a slunečníky

  • 13
Funkcionáři wimbledonského All England Clubu jsou zděšeni. Oni, kteří se tak rádi chlubí, jak pečují o nejlepší tenisty světa, se stali terčem kritiky hráček. Jistě, nutno dodat, že šlo o vyřazené, a tudíž frustrované tenistky.

Nejprve se do organizátorů pustila světová trojka Jelena Jankovičová po prohraném osmifinále s Tanasugarnovou. Nepřenesla přes srdce, že ji nasadili až na kurt číslo 18. Číslo sice mate, osmnáctka má šesté největší tribuny v areálu, nicméně Jankovičová byla pohoršena.

"Připadala jsem si, jako bych hrála na parkovišti. A k cestě na kurt abych si pronajala vrtulník, vždyť je až na konci areálu," rozlítila se a hned přidala porovnání: "Vaidišová, která je dvaadvacátá na světě, si tou dobou hrála na jedničce a mě poslali na osmnáctku. To by se nemělo stávat!"

Po čtvrtfinále se do pánů z vedení turnaje pustila i Naděžda Petrovová, ve které se v úterý vařila krev po prohraném duelu s Dementěvovou. Tehdy ještě v Londýně panovala vedra – a Petrovová napadla organizátory, že při střídání stran nestál tentokrát za její lavičkou žádný sběrač, který by nad ní držel slunečník. "To vedro pak bylo nesnesitelné. Takový přístup All England Clubu je neprofesionální," oznámila.

Ještě že si po včerejší porážce s Venus Williamsovou nestěžovala i Jelena Dementěvová, považovaná za jednu z nejhodnějších tenistek na okruhu, to už by asi seriózní pánové z All England Clubu neskousli. Ale Dementěvová po zápase naštěstí kritizovala sama sebe: "Takhle se o finále hrát nedá." A mimochodem, když i na ni v úterý zapomněli se slunečníkem, bez řečí si přikládala za krk kus ledu.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga