ILUSTRAČNÍ FOTO. Adam Pavlásek na turnaji v Liberci.

ILUSTRAČNÍ FOTO. Adam Pavlásek na turnaji v Liberci. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberecký tenisový turnaj nabídne český souboj Pavlásek - Mertl

  • 4
Letošní v pořadí třetí ročník tenisového challengeru Svijany Open na kurtech v areálu pořádajícího LTK Liberec U Jezírka už ztratil tři favority. Po nejvýše nasazených Belgičanu Darcisovi a Nedovjesovovi z Kazachstánu včera v osmifinále dvouhry vypadla i turnajová čtyřka, belgický daviscupový reprezentant Kimmer Coppejans.

S běhavým Argentincem Olivem vyhrál první set 6:3, ale druhý ztratil hladce 2:6 a dramatickou třetí sadu prohrál 6:7 po tie-breaku 5:7.

Dlouhou bitvu svedl přemožitel Nedovjesova Němec Tobias Kamke s italským veteránem Flaviem Cipollou. V zápase dlouhých výměn nakonec vyhrál německý tenista 6:3, 3:6, 6:3.

Dobrou formu potvrzuje na dvorcích LTK Liberec třicetiletý Argentinec, šestý nasazený Horatio Zeballos, loňský finalista Svijany Open. Tenista z Buenos Aires si jednoznačně poradil s Chorvatem Veicem za hodinu 6:1 a 6:2.

Také Španěl Inigo Cervantes splnil roli favorita proti Francouzi Bourgemu, kterého zdolal 7:5, 6:3.

Čtvrteční program dalších osmifinálových dvouher začíná U Jezírka ve 12.00 hodin a představí se v něm tři čeští tenisté.

V průběhu dne, čas není přesně určen, protože je závislý od doby trvání předchozích utkání, přijde na řadu na centrálním kurtu generační český souboj sedmého nasazeného Adama Pavláska s o třináct let starším Janem Mertlem.

Jan Šátral nastoupí proti turnajové osmičce Chilanovi Podlipniku-Castillovi, zajímavý bude souboj obhájce loňského vítězství Slováka Martina s ambiciózním Chorvatem Deličem, přemožitelem turnajové jedničky Belgičana Darcise.

Hrát by se měl i český deblový souboj turnajových čtyřek Jebavého a Šátrala s překvapivými čtvrtfinalisty a trenéry LTK Liberec Majšajdrem a Zahrádkou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga