Ivan Lendl na tenisové exhibici v Ostravě

Ivan Lendl na tenisové exhibici v Ostravě | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Lendl si zopakuje wimbledonské finále, v londýnské exhibici vyzve Cashe

  • 1
Vrátí se o bezmála třicet let zpátky. Ivan Lendl se na jaře příštího roku utká v Londýně s Australanem Patem Cashem - dojde tak reprízu wimbledonského finále z roku 1987. Jejich zápas v hale Earl's Court bude 3. března součástí exhibiční akce World Tennis Day, na které se představí i někdejší velcí rivalové Andre Agassi a Pete Sampras.

Také pro bývalé americké světové jedničky bude zápas opakováním souboje o wimbledonský titul, který v roce 1999 získal Sampras a připsal si jeden ze svých sedmi triumfů na trávě All England Clubu.

Lendl prohrál v roce 1987 s Cashem i své druhé wimbledonské finále a titul ze slavného turnaje mu zůstal odepřen. O rok dříve nestačil v boji o trofej na Němce Borise Beckera.

"Těším se, jak si s Patem zahraju v Londýně. Tamní fanoušci tenisu rozumí a díky Andymu (Murraymu) jsem si s nimi za poslední dva roky vytvořil blízký vztah, takže to pro mě bude mimořádný večer," řekl třiapadesátiletý Lendl, jenž se triumfu ve Wimbledonu dočkal až letos jako kouč britské hvězdy.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga