Kučera je ochoten hrát v Davisově poháru

Bratislava - Slovenský tenista Karol Kučera, který odmítl reprezentovat v utkání o udržení ve Světové skupině Davisova poháru proti Rumunsku, své rozhodnutí změnil a je ochoten v Prešově nastoupit. Důvodem Kučerova odmítnutí bylo, že se v týmu necítí dobře. Řekl, že není stroj a netroufá si dobře zahrát. Vadila mu některá vyjádření spoluhráče Dominika Hrbatého na jeho adresu v minulém roce. Nyní chce slovenská dvojka udělat vstřícný krok.O Kučerově dřívějším odmítnutí čtěte ZDE

"Do Prešova pojedu a chtěl bych dát najevo, že podobné výroky, které odezněly v předchozích daviscupových utkáních, budu ignorovat. Budu se snažit to dále nedramatizovat a více se k tomu nevracet," napsal v osobním stanovisku Kučera.

Jeden z klíčových hráčů daviscupového týmu Miloše Mečíře od roku 1992 změnil své rozhodnutí na poslední chvíli. Klíčovým bylo čtvrteční setkání s nehrajícím kapitánem a generálním sekretářem svazu Igorem Moškou.

"Přinutilo mě se podívat na celou věc i z jiného úhlu. Byl jsem překvapen, kolika lidem na mně záleží, abych hrál a uvědomil si, že je to dostatečný důvod na to, abych šel zpět do boje," uzavřel Kučera.

Nehrající kapitán Mečíř bude mít v Prešově k dispozici pět hráčů. Jedničkou zůstává Dominik Hrbatý, dvojkou by měl být Kučera, dalšími jsou Karol Beck, Ján Krošlák a Ladislav Švarc. "Budu mít lepší možnost výběru hráčů přímo na zápas. Až v Prešově se však ukáže, kdo nakonec nastoupí na dvorec. Definitivní čtveřici řeknu až ve čtvrtek krátce před losováním," řekl Mečíř.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga