Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová - Tenistka Nicole Vaidišová na tiskové konferenci k utkání Fed Cupu mezi Českem a Slovenskem. | foto: Zehl Igor, ČTK

Hantuchovou neřešíme, tvrdí Nicole Vaidišová

  • 15
Brno - Třetím dnem se české tenistky připravují v Brně na víkendové utkání Světové skupiny II Fed Cupu se Slovenskem. Všechny hráčky včetně Nicole Vaidišové i Lucie Šafářové se už stačily vyrovnat s časovým posunem oproti Austrálii, odkud do Brna přiletěly, a už se adaptovaly na rychlý supremový povrch.

"I když jsme naposledy hrály také na rychlém povrchu v Austrálii, tak podmínky jsou jiné a nelze je srovnávat. V Sydney a Melbourne jsme hrály venku, v Brně nás čeká zápas v hale. Také mi chvíli trvalo, než jsem zvládla časový posun," řekla na dnešní tiskové konferenci jednička týmu Nicole Vaidišová, která považuje rychlý kurt za výhodu českého týmu.

Patnáctá hráčka světa připomněla, že se před rokem při jednoznačném vítězství českých tenistek 5:0 v Bratislavě hrálo na antuce.

"Ovšem utkání bylo navzdory jednoznačnému výsledku ve všech čtyřech dvouhrách velmi vyrovnané. Proto očekávám i tentokrát vyrovnaný zápas. Je mi jedno, zda utkání skončí opět 5:0, nebo jen 3:2. Důležité bude vítězství," uvedla Vaidišová, která se po dvou letech těší na utkání Fed Cupu na domácí půdě.

Ve slovenském týmu je stále otazník nad startem semifinalistky Australian Open Daniely Hantuchové, kterou trápí zraněná pata a v úterý údajně odletěla na léčebnou terapii do Itálie. "Start Hantuchové vůbec neřešíme. Myslím si, že vyhrajeme v obou případech," tvrdí Vaidišová.

Nehrající kapitán Petr Pála je v předpovědích před svou premiérou v nové roli opatrnější. Pokud bude hrát Hantuchová, vidí šance obou týmů na vítězství stejné.

"V případě absence Hantuchové jsme jednoznačnými favority, máme osmdesátiprocentní naději na vítězství," řekl Pála, který už ve čtvrtek propustí domů náhradnici Ivetu Benešovou, jež plnila v prvních třech dnech v českém týmu roli tréninkové partnerky.

O brněnské utkání je zájem, v předprodeji už zbylo jen malé množství vstupenek. Hlediště s mobilními tribunami má kapacitu 3800 diváků.

V pátek v poledne bude utkání na Nové radnici v Brně rozlosováno. V sobotu začíná zápas ve 13:00 úvodními dvěma dvouhrami, nedělní program začne ve 12:00.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga