Francouz vyslal do Česka varování

Praha - Hlasité varování vyslal českému daviscupovému týmu Nicolas Escudé. Francouzský tenista si svými úspěchy na turnajích vysloužil ocenění nejlepšího hráče měsíce února, když poskočil na žebříčku ATP až na čtvrté místo. Před dubnovým utkáním 2. kola Davisova poháru tak svými výkony nasadil českým hráčům laťku hodně vysoko.

Escudé si výtečně vedl už v italském Milánu, kde na počátku února naskočil do hodně rychle se rozjíždějícího vlaku. Zde si zahrál semifinále a postupně pak přidával po jednom stupni. Na domácí půdě v Marseille jej zastavil až ve finále Švéd Enqvist a vše vyvrcholilo v nizozemském Rotterdamu. Na velmi dobře obsazeném turnaji tu vyřadil nasazenou jedničku Ferrera a dál takové hráče jako jsou Grosjean, Federer a Henman.

To vše znamenalo pro zakrátko šestadvacetiletého tenistu dalších 76 bodů a následný skok do první desítky. V současné době patří Escudemu 4. místo na žebříčku ATP. Společně s JIřím Novákem a Rogerem Federerem má letos zatím nejlepší zápasovou bilanci, když vyhrál 16 z 19 zápasů.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Témata: Vlak