Maelie Monfilsová

Maelie Monfilsová | foto: Profimedia.cz

Tenisové naděje v Plzni, přijela i Monfilsova sestra či Brenda Fruhvirtová

  • 0
Ještě na konci dubna nebylo vůbec jisté, zda se akce vůbec uskuteční. Nakonec ale letošní ročník Ex Pilsen Babolat Cupu, tenisového turnaje hráčů do 18 let druhé nejvyšší kategorie J2, přepisuje na borské antuce rekordní zápisy.

„V chlapcích i děvčatech máme po osmi hráčích z první stovky světového juniorského žebříčku. To se za jednapadesát let konání turnaje ještě nestalo,“ pochvaluje si ředitel Ex Pilsen Jiří Kovářík z pořádajícího TK Slavia Plzeň.

Včetně kvalifikace se v Plzni hlásilo 122 tenistů z pětadvaceti zemí světa, mimo jiné z Peru, Koreje, Kanady nebo Chile. Do hlavní soutěže, která začala ve středu s hodinovým zpožděním kvůli úklidu po noční bouřce, vstoupilo po 32 hráčích.

„Hlavně v děvčatech patří mezi favoritky české tenistky. Nasazenou jedničkou je Dominika Šalková z pražské Sparty, momentálně 67. hráčka juniorského žebříčku. Ta má právě za sebou tři vyhrané turnaje nejvyšší kategorie J1 v řadě. Ještě výš, pětačtyřicátý v rankingu, je první nasazený mezi chlapci, Rus Michail Gorochov,“ uvedl Kovářík.

V turnajovém pavouku tradičně najdeme řadu zajímavých jmen. Loni byl tahákem Leo Borg, syn švédské legendy, letos se kvalifikací probila čtrnáctiletá Maelie Monfilsová, nevlastní sestra francouzského daviscupového reprezentanta. 

Brenda Fruhvirtová na turnaji v Tarbes

Další českou nadějí je pak Brenda Fruhvirtová (Spoje Praha), která loni v létě ve třinácti letech zdolala v exhibici Kateřinu Siniakovou.

Turnaj vyvrcholí o víkendu, v sobotu se hraje finále čtyřher a semifinále dvouher, v neděli v 10 hodin začínají obě finále singlu.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga