Caroline Wozniacká nedohrála čtvrtfinále

Caroline Wozniacká nedohrála čtvrtfinále | foto: AP

Dánskou krásku opět trápí kotník. Stihne pařížský grandslam?

  • 0
Je to pech. Čtyři dny před startem antukového Roland Garros nemá dánský tenis jistotu, že ho v Paříži bude reprezentovat jeho nejlepší hráčka. Caroline Wozniacké se totiž obnovilo zranění kotníku, kvůli němuž byla nucena vzdát ve čtvrtifnále varšavské generálky.

Ve francouzské metropoli by ráda konkurovala sestrám Williamsovým i navrátilkyni Heninové. Ale nejdříve se musí se dát do kupy po zdravotní stránce.

"Věřím, že v Paříži budu hrát. Jsem bojovnice od přírody," tvrdí Wozniacká.

Pravý kotník si podvrtla před měsícem v americkém Charlestonu, kde nedohrála semifinále. Od té doby na turnajích paběrkuje, vyhrála jen čtyři zápasy.

Nynější bolest pak přišla v ten nejméně vhodný okamžik. "Musím nejdřív zjistit, co se dá dělat. Kotník byl dobře zatejpovaný, ale stejně jsem cítila bolest," prohlásila devatenáctiletá Dánka.

Zatejpovaný pravý kotník Caroline Wozniacké

Doufá rovněž ve svou mentální sílu,která ji vynesla až téměř na vrchol. Vždyť teprve před dvěma lety vyhrála coby první dánská tenistka turnaj WTA.

Loni si poprvé zahrála finále grandslamu, v boji o titul z US Open podlehla Clijstersové. Díky vyrovnaným výkonům se vyhoupla už na druhé místo na světě, momentálně je třetí za sestrami Williamsovými.

V Paříži touží uspět, stejně jako kdekoliv jinde.

"Jsem připravena vyhrát grandslam," tvrdí jistě. I když si je vědoma, že klasická antuka není jejím nejsilnějším povrchem.

"Ano. Raději hraji na tvrdých površích a na trávě, ale myslím, že mohu hrát dobře i na čemkoliv jiném," prohlašuje.

Kam až dojde v Paříži?


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga