Damm začne na US Open se Samprasem

N e w Y o r k - Velice těžkého soupeře přisoudil los tenisového turnaje US Open českému hráči Martinu Dammovi. V prvním kole se utká se čtvrtým nasazeným Američanem Petem Samprasem, který bude usilovat o čtrnáctý grandslamový titul. O něco lehčí protivníky mají v nabité horní polovině pavouka Jiří Novák a Jiří Vaněk. Nováka, který loni postoupil do čtvrtého kola, čeká Alberto Martin ze Španělska, zatímco Vaněk se při své premiéře na US Open utká s Němcem Alexanderem Poppem.

V dolní části pavouka nastoupí Bohdan Ulihrach proti Švédovi Jonasu Björkmanovi a Ctislav Doseděl, loňský čtvrtfinalista, bude hrát s Franciscem Clavetem ze Španělska.
Andre Agassi zahájí cestu za obhajobou titulu proti krajanovi Alexi Kimovi, univerzitnímu šampiónovi, který dostal divokou kartu. Ve čtvrtfinále by Agassi mohl narazit na Lleytona Hewitta či Thomase Enqvista, v semifinále může potkat Samprase, Kafelnikova či Henmana. Za černého koně turnaje je považován nenasazený Richard Krajicek.

Vítěz French Open Gustavo Kuerten, který je letos nasazen jako číslo dvě, si na svého prvního soupeře musí počkat do skončení kvalifikace. Ve čtvrtfinále může narazit na Marka Philippoussise a v semifinále na Magnuse Normana. Loňský finalista Todd Martin, jehož letos většinou trápila zranění, nastoupí v prvním kole proti Vincentu Spadeovi.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte