Američanka Cori Gauffová se hecuje ve druhém kole Australian Open.

Američanka Cori Gauffová se hecuje ve druhém kole Australian Open. | foto: Reuters

Vítězila, zářila a trpěla depresemi. Mladičkou Gauffovou soužila sláva

  • 10
Tenisová kariéra šestnáctileté Cori Gauffové není pohádkou, jak by se mohlo zdát. Mladičká Američanka, jež loni udivila postupem do čtvrtého kola Wimbledonu a totéž zopakovala v letos lednu na dalším grandslamu Australian Open, přiznala, že bojovala rok s depresemi. A zvažovala, že tenisu alespoň na čas nechá.

„Dařilo se mi a to s sebou přinášelo humbuk a pozornost, které jsem nechtěla. Dva roky zpátky jsem přemýšlela, jestli to je to, co jsem opravdu chtěla. Pak jsem začala hrát jen pro sebe a ne pro ostatní lidi a našla zase lásku k tenisu,“ řekla v příspěvku pro projekt Za raketou, který se snaží nahlédnout do duše hráčů.

Gauffová v minulé sezoně vtrhla do profesionálního tenisu právě v červenci ve Wimbledonu. A coby patnáctiletá teenagerka se dostala do první padesátky žebříčku. 

„Byla jsem ale hodně blízko, abych toho nechala. Byla jsem ztracená. A zmatená. Ale vyšla jsem z toho silnější, a když mám tohle za sebou, to je i odpověď na to, jak to, že jsem na kurtu tak klidná,“ dodala.

Tenistka z Floridy je aktuálně na 52. místě žebříčku, loni v říjnu v Linci oslavila první titul na okruhu WTA. Američané v ní vidí novou Serenu Williamsovou. Pomoci by jí mohlo, že jedno složité období už má za sebou.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga