Co má Kurnikovová nad sukní?

  • 28
Melbourne - Ruská tenistka Anna Kurnikovová nemusí udělat skoro nic, a přesto neustále budí pozornost. I na Australian Open je terčem zájmu médií i diváků a hned při svém prvním vystoupením na turnaji pořádně zamotala hlavu fotografům. Ti si totiž všimli, že plavovlasá Ruska má v dolní části zad těsně nad sedacími partiemi jistý objekt a už už se radovali, že se jim podařilo zachytit nové tetování, navíc na velmi atraktivním místě. Kurnikovová jim však brzy radost zkazila. "Nemyslím si, že by se něco takového na mém těle vyskytovalo," podotkla lakonicky. Dále čtěte: O pondělních zápasech na Australian OpenNovákův australský sen? Finále

Žádné tetování. "Jedná se jen o tepelnou náplast, mám chronické potíže se zády," vysvětlovala Kurnikovová a dodala, že touto pomůckou si pomáhá už několik let. "Teď ale nosím sukni trochu níž než předtím, takže je náplast vidět."

Kurnikovová však v Melbourne zaujala po delší době něčím jiným než bulvárními zprávičkami. Po dvou letech vyhrála na grandslamovém turnaji zápas ve dvouhře, když za padesát minut smetla Slovenku Henrietu Nagyovou 6:1, 6:2. Ve druhém kole ji však čeká mnohem těžší soupeřka, pátá nasazená Justine Heninová-Hardenneová z Belgie. 

"Justine je skvělá hráčka, velmi dobře se pohybuje a je nesmírně rychlá, musím hrát hodně soustředěně. Já ale nemám co ztratit. Budu bojovat o každý bod a bavit se," poznamenala jedna z největších atrakcí tenisového světa, která v roce 2001 scházela na dvorcích kvůli zranění dlouhých osm měsíců.

Teď se chce vrátit a přiblížit se vrcholu, kam v minulých letech patřila. "Mým cílem je dostat se zpátky do elitní desítky," upozornila Kurnikovová a doplnila, že se mentálně cítí velmi dobře. "Musím ale zlepšit fyzičku a potom můžu hrát ještě lepší tenis než dnes," pravila Kurnikovová po vítězství nad Nagyovou.

Současná nadvláda sester Williamsových, které posunuly ženský tenis do úplně jiných kolejí, ji nechává klidnou. "Spousta z nás není po silové stránce tak vybavena jako Serena a Venus. Jenomže tenis není jenom o síle, musíte být chytřejší a používat hlavu," předložila svůj recept Kurnikovová. 

Záhadný objekt na těle Kurnikovové

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga