Barbora Krejčíková se raduje po vyhraném finále v Ostravě.

Barbora Krejčíková se raduje po vyhraném finále v Ostravě. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Krejčíková se kvůli zranění zápěstí odhlásila z turnaje v Rumunsku

  • 2
Barbora Krejčíková se po triumfech v Tallinnu a v neděli v Ostravě odhlásila z turnaje WTA v Kluži. Po náročném programu se rumunským pořadatelům omluvila kvůli zranění zápěstí. V Kluži měla šestadvacetiletá tenistka plnit roli nejvýše nasazené hráčky.

Krejčíková za poslední dva týdny odehrála deset zápasů a všechny vítězně. Formu z estonské metropole prokázala i na ostravském Agel Open a v nedělním finále ve třech setech zdolala světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska. V novém vydání žebříčku si polepšila na 14. místo.

Po ostravském triumfu nastínila svůj program jen na nejbližší hodiny. „Teď se půjdu ještě vyfotit s trofejí, pojedu na hotel, vyspím se a zítra pojedu směr Brno. Tak bych to zatím nechala,“ řekla. Dnes pořadatelé Transylvania Open na twitteru oznámili její absenci.

Krejčíková si díky triumfu v Ostravě polepšila a je znovu českou jedničkou

„Bohužel po takové porci tenisu za poslední dva týdny mi zranění zápěstí nedovolí hrát v Kluži,“ uvedla Krejčíková, jež měla na jaře dlouhou pauzu kvůli problémům s loktem. Přesto ve čtyřhře ovládla s Kateřinou Siniakovou v této sezoně tři grandslamy - Australian Open, Wimbledon a US Open.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga