Agassi: Moje dítě porazí Samprasovo děcko

  • 5
Los Angeles - Americký tenista Andre Agassi zdolal ve finále turnaje ATP v Los Angeles krajana Peta Samprase a poté vtipkoval, že jeho dítě v budoucnosti porazí Samprasova potomka. Agassi očekává syna společně s Němkou Steffi Grafovou, bývalou první hráčkou světa. Sampras se loni oženil s herečkou Bridgette Wilsonovou, ale rodinu zatím nezaložili. "Dám sto dolarů, že moje dítě porazí Samprasovo děcko," nechal se slyšet Agassi v Los Angeles. Grafová, která ukončila kariéru v roce 1999, by měla porodit syna v prosinci. "Genetika mluví v můj prospěch," vysvětlil Agassi.

Agassi patří k nejlepším tenistům světa, stal se pátým hráčem, který vyhrál všechny turnaje Grand Slamu. Grafová byla díky svému drtivému forhendu suverénní královnou tenisu. Sampras ovšem oponoval, že geny nejsou určující. Jeho rodiče neměli s tenisem nic společného a on vládl tenisovému žebříčku šest let v kuse.

"Nikdy neměli raketu v ruce a myslím, že nejsem špatný tenista," smál se Sampras. "Problém by mohl nastat, pokud bych měl dceru," doplnil Američan.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga