Změna obrany nepomohla

-
S liberem a dvěma předstopery místo se čtyřmi obránci v řadě nastoupili domácí. Opět ale neuhájili čisté konto a opět nevyhráli. Čtvrthodinu Ostrava svírala protivníka na jeho polovině, ale výsledkem byly čtyři rohy. Největší šanci měl ve 27. minutě Lička, jenže nejprve mu do střely skočil Pejša a podruhé z deseti metrů mířil vedle. "Od té chvíle jsme znervózněli a dohrávali poločas v nejistotě," uvedl ostravský trenér Rostislav Vojáček. "To, že Baník šance neproměnil, nás povzbudilo," prohlásil budějovický trenér Pavel Tobiáš. Do vedení pomohl domácím přímý kop Veselého, který před Švantnerem hlavou nadzvedl Milan Poštulka. "Po gólu jsem si myslel, že dohrajeme v poklidu, ale soupeř vyrovnal," povzdechl si Vojáček. Ostrava se nechala zatlačit a na parádní volej Váchy Raška nedosáhl. Navíc v 75. minutě Wozniak fauloval Kánika a domácí dohrávali v deseti.

Branky: 52. Milan Poštulka - 65. Vácha. Rozhodčí: Hlaváč. ŽK: Šlachta - Penner. ČK: 75. Wozniak (Ostrava). Diváků: 3583. Poločas: 0:0.

Ostrava: Raška - Wozniak - Milan Poštulka, Dvorník - Veselý, Lička, Šlachta, Jankulovski, Čáp (46. J. Baránek) - Marek Poštulka (78. Šťástka), Baroš (83. Lukeš).

České Budějovice: Švantner - Pěnička - Pejša, Penner - Rožboud (58. Vácha), Obšitník, Pospíšil, Kopecký, Kánik (78. Horejš)Janda, Lafata (72. Jukl).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Pavel Tobiáš