Čeští ragbisté

Čeští ragbisté | foto: Ondřej Hanušpro iDNES.cz

Zažijí Říčany ragbyové hody? Česká reprezentace hraje s Moldavskem

  • 0
Je to hra, jejíž popularita právě roste. Možná za to může ten půvabně šišatý míč nebo fakt, že v ragby je každé vítězství vykoupené bezpočtem tvrdých soubojů a bolestí.

A ještě jeden důkaz: letošní ragbyové mistrovství světa se stalo druhou nejsledovanější sportovní akcí na této planetě, hned po atletickém světovém šampionátu.

V sobotu "cirkus ragby" dorazí do Říčan: od 12.45 hodin se v tamní Fiat Aréně, domově úřadujících českých mistrů, česká reprezentace utká s Moldavskem. Půjde o předposlední duel ve dvouletém cyklu divize 1B mistrovství Evropy.

Češi do zápasu vstoupí povzbuzeni triumfem nad Nizozemskem (22:10), jenž vybojovali minulou sobotu na hřišti smíchovské Tatry.

Ale pozor, Moldavané nejsou žádní otloukánci! V "české" skupině mají o dva body víc než jejich hostitelé a dvě utkání k dobru navrch. "Moldavané jsou těžší soupeři než Nizozemci a svou hrou hodně připomínají Rumuny," pravil český kapitán Roman Šuster. "Utkání tedy nebude snadné, ale očekáváme, že nám pomohou diváci."

Ti by měli dorazit na stadion s dostatečným předstihem, aby stihli zatleskat Martinovi Pekárkovi. Říčanský kapitán odehrál před týdnem své poslední utkání za reprezentaci a před duelem s Moldavskem se uskuteční jeho rozlučka.

A v rámci oslav 85. výročí založení České ragbyové unie bude na programu také připomínka jednoho z nejslavnějších zápasů v historii tuzemského ragby: tým, který v roce 1968 prohrál s hvězdnou Francií 6:19 (ale uhrál s ní nerozhodný druhý poločas), přivede na hřiště jeho tehdejší kapitán Eduard Krützner.

Pokud se v sobotu do říčanské Fiat Arény nedostanete, nezoufejte. Utkání živě vysílá ČT4.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž