Triatlon. Ilustrační snímek

Triatlon. Ilustrační snímek | foto: Triathlon Mělník

Xterra bude plná slavných jmen. Přijede i mistr světa Ruzafa

  • 0
Letošní Xterra v Prachaticích bude podle pořadatelů plná slavných jmen. Největší hvězdou bude bezesporu aktuální mistr světa v terénním triatlonu Rubén Ruzafa. Španěl bude v Česku závodit v triatlonu vůbec poprvé.

Na závodě Xterra Czech, který je součástí Světového poháru, přislíbili kromě Ruzafy účast i další slavní závodníci – do Prachatic by měl přijet Američan Josiah Middaugh nebo loňský vítěz Felix Schumann z Německa.

Ruzafa je čerstvý mistr světa, když titul získal na Havaji. "Zúčastnil jsem se dvakrát závodu horských kol v Novém Městě na Moravě, tam se mi moc líbilo. A Xterra Czech je prostě klasika, všichni závodníci říkají, že Prachatice jsou překrásné město s fajn lidmi," prohlásil Ruzafa, který se původně věnoval horským kolům.

"Přijede i třetí z mistrovství světa Australan Allen, poprvé do Čech přiletí i famózní Američan Middaugh, účast přislíbil už také Němec Hass. Po dvouleté pauze do Evropy zavítá také Američan Kelsay, který byl už také šestý na mistrovství světa. A pro obhajobu titulu by se měl vrátit Schumann," prozradil ředitel závodu Michal Piloušek.

Mezi ženami zatím potvrdily účast šestinásobná vítězka závodu Světového poháru Angličanka Jacqui Slacková nebo stříbrná z loňského mistrovství Evropy Maud Golsteynová z Nizozemska.

"Čeští fanoušci doufají, že se znovu ve skvělé formě předvede domácí dvojnásobná šampionka a mistryně světa Helena Erbenová," doplnil Piloušek.

Prachatický podnik je zajímavý i tím, že kromě hvězd může na trať vyrazit každý, kdo si troufne na 1 500 metrů plavání, 36 kilometrů na horském kole a 10 kilometrů běhu. Pokud si někdo na takovou porci nevěří, může vyzkoušet poloviční závod Xterra easy nebo absolvovat část trati v tříčlenné štafetě. Závod je letos naplánovaný na 9. srpna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž