Woods údajně podepsal smlouvu s Disneyem

N e w Y o r k - Americký golfista Tiger Woods zřejmě rozšíří svůj příjem ze sponzorských smluv o další miliony dolarů, neboť podepsal kontrakt se společností Walt Disney. Uvedl to ve svém středečním vydání deník The Wall Street Journal. Hráčův agent Mark Steinberg z firmy IMG to však odmítl komentovat. Kolik přesně bude firma, operující ve filmovém, televizním a zábavním průmyslu, hráči vyplácet, se deníku nepodařilo zjistit. Připomíná ovšem, že podle smlouvy se svým největším sponzorem Nike bude od 1. září letošního roku Woods dostávat po příštích pět let 20 milionů dolarů ročně.

Stará smlouva se stejným výrobcem sportovního zboží mu zajišťovala osm milionů ročně. Časopis Golf World magazine napsal, že v součtu s příjmy od dalších mecenášů, mezi nimiž jsou těmi většími například General Motors, Rolex, American Express a General Mills, si vedoucí muž světového žebříčku vydělal za rok 2000 celkem 54 milionů dolarů, což je o devět milionů více, než nashromáždil fenomenální basketbalista Michael Jordan ve svém nejúspěšnějším roce.

Podle Wall Street Journalu využijí u Disneyho Woodsova jména a podobizny na svých výrobcích a reklamních materiálech, golfista se zúčastní různých prezentací a bude spolupracovat s televizní společností ESPN, která je dceřinou společností jeho nového sponzora.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž