Volejbalisté znají soupeře v pohárech

Lucemburk - Volejbalisté českého mistra Dukly Liberec byli při losování evropských pohárů zařazeni v Klubovém poháru do třetí skupiny, v níž se v prosinci a lednu střetnou s vítězi kvalifikačních duelů Aalborg (Dánsko) - Näfels (Švýcarsko) a Ozolnieki (Lotyšsko) - Gomel (Bělorusko). Domácí šampionky z Frenštátu pod Radhoštěm musejí ve stejné soutěži do druhého kola kvalifikace, v němž se v říjnu utkají s izraelským týmem Hapoel Ironi Kirját Ata.

Vítěz zápasu půjde do druhé skupiny, kam byly nalosovány Telekom Vídeň, kde hraje Soňa Dosoudilová, Panellinios Atény a lepší z dvojice Valentuna (Švédsko) - Sarajevo.

V Klubovém poháru se představí rovněž hráči Českých Budějovic. Účastníci uplynulého ročníku Ligy mistrů narazí ve druhém kvalifikačním kole v říjnu na albánský klub Teuta Durres. V případě výhry Jihočeši postoupí do čtvrté skupiny, kde budou hrát nizozemský Apeldoorn a vítězové zápasů Mamer (Lucembursko) - Čenstochová (Polsko), Sarajevo - Kamnik (Slovinsko).

Pokud budějovický tým neuspěje, bude mít ještě šanci v Poháru CEV v prvním kole kvalifikace proti portugalskému Funchalu. Vítěz tohoto utkání se probojuje do druhé skupiny, jejíž turnaj bude hostit Montpellier.

Pohár CEV si určitě zahrají volejbalisté Odolena Vody, kteří byli nalosováni do sedmé skupiny, v níž se utkají na turnaji v Myjavě s domácím Spartakem, řeckým Orestiasem a jedním týmem z kvalifikace. Zlín bude hostit turnaj jedenácté skupiny, v níž jsou dále rakouský Zadruga Aich/Dob a dvě mužstva z kvalifikace.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž