Tým Havířova se má stěhovat

Havířov - Stolní tenisté Baníku Start Havířov neví, kde budou hrát příští extraligovou sezonu. "Město o nás nemá velký zájem, takže jsme kompletní práva na extraligu převedli panu Zlámalovi a jeho firmě Start," říká manažer havířovského klubu Nikolas Endal. "Na něm bude záležet, kam se tým přestěhuje." Kde by bronzoví medailisté letošního ročníku mohli hrát? Hodně se mluví o Horní Suché nebo Olomouci.
"Ano, jsou to varianty, ale nakonec to může být v každém městě, kde má firma Start své pobočky. A takových měst je dvacet," řekl Endal. Stolní tenisté mají problémy zejména s nájmem haly. Ten je ročně přijde na 600 tisíc korun. "Od města jsme dostali 372 tisíc," říká Endal.

"Vím, že jsou v Havířově sporty a kluby, které jsou na tom ještě hůř než my, ale tyhle peníze nám stačí tak na to, aby se v hale svítilo a tekla teplá voda. Na mládežnické týmy nám z toho nezbývá nic, a to je špatné."

Endal říká, že město zajímá pouze extraligový hokej. "Kdybychom dostali jenom desetinu peněz co hokejisté, hrál by Havířov Ligu mistrů a na zápasy by chodilo patnáct stovek lidí."

I přes problémy by však stolní tenis neměl z Havířova zmizet tak, jako vrcholový fotbal. Do nejvyšší soutěže postoupilo havířovské béčko, a to ve městě hrát bude. "Mladí kluci z béčka v Havířově hrát budou," potvrdil Endal.

"Nejistý je pouze osud prvního týmu. Ten ale musíme vyřešit rychle, protože už příští týden bude valná hromada v Praze a tam už by se měl losovat nový ročník extraligy. Do té doby musíme mít jasno v tom, kde bude Start hrát."

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž