Trojskokanka Kašpárková znovu trénuje

B r n o - Týden pohybu v plážovém písku na Kanárských ostrovech stačil trojskokance Šárce Kašpárkové, aby získala zpět cit a sílu po zranění nohy, které ji připravilo o téměř celou halovou sezónu. V dalších dvou týdnech přípravy v Lanzarotte se již zapojila do tréninku a podle trenéra Michala Pogányho absolvuje obdobnou zátěž jako před zraněním. Teprve krátce před odletem na soustředění se přitom Kašpárková zbavila sádry, kterou nosila pět týdnů kvůli zlomené navikulární kůstce.
"Zpočátku v podstatě jen chodila v písku a mírně zatěžovala svalstvo až se nohu podařilo skoro zázračně zpevnit. Postupně mohla začít s odrazy a důkazem znovu nabytého zdraví je i skutečnost, že si může dovolit už i násobené skoky," líčil po nedělním návratu Pogány.

Podle trenéra mohla česká rekordmanka v závěru soustředění absolvovat obdobnou zátěž jako ostatní členky tréninkové skupiny, výškařky Hlavoňová a Medgyesová či trojskokanka Doležalová.

"Předtím ani se sádrou na noze nelenošila a nyní už v ničem nezaostává. Její trénink začíná mít obvyklou náplň jako před zraněním," říká Pogány. Bývalá mistryně světa je po zranění znovu plná odhodlání a psychické pohody. "Šárka dostala po frňáku a teď zase hrozně chce něco dokázat," tvrdí Pogány.

První možnost ukázat se soupeřkám bude Kašpárková mít 31. května, kdy se představí na mítinku v Aténách. Do té doby ji ještě čeká dvoutýdenní soustředění v portugalské Albufeiře.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž