Tři útočníci? Pouze vize

-
Běžela druhá minuta nastaveného času a s ní i největší šance hostů. Jůn hlavou přihrával a před Bredou na poslední chvíli zachraňoval Hunal. Paradoxně si tak mohl Liberec odvézt tři body ze zápasu, ve kterém se stěží prodrápal ke střele. "S remízou jsem spokojen," hlásil Ladislav Škorpil, kouč hostů. A věděl, co říká. Liberec jen bránil. Škorpilova slova o ofenzivním pojetí a třech útočnících vyzněla tak trochu podivně. Vždyť Breda sotvakdy přeběhl za půlku a Lazzaro Liuni se potkal s míčem snad jen desetkrát. Nevytáhl se ale ani Žižkov. Na rozbahněném terénu byl sice hlavně v první půli lepší, po stranách skvěle vyráželi s míčem Chihuri se Straceným, kanonýr Kincl však neměl svůj den. Zmařil dvě velké příležitosti: nejprve se mu míč zamotal mezi nohama, podruhé mu střela nesedla. "Vůbec jsem to netrefil," zlobil se na sebe. Zklamaný byl i žižkovský trenér Zdeněk Ščasný: "Ztratili jsme dva důležité body. Ze čtyř šancí přece musíme aspoň jednu proměnit."

Rozhodčí: Hábl. ŽK: Hunal - Lexa, Jiránek, Michalík. Diváků: 2865.

Žižkov: Pižanowski - Buryán, Mlejnský, Hunal, Mikulík - Sabou (69. Gibala), Pikl, Chihuri, Čupr (74. Šebesta) - Stracený, Kincl (80. Hromádko).

Liberec: Hauzr - Lexa - Johana, Jiránek - Čapek (72. Jůn), Barbarič (90. Kožuch), Janů, Michalík, Neumann - Štajner (53. Breda), Lazzaro Liuni.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž