Jiří Novotný (vpravo) v reprezentačním dresu

Jiří Novotný (vpravo) v reprezentačním dresu | foto: ČTK

Kapitán teplických futsalistů: Jsme ambiciózní, chceme Chrudim zaskočit

  • 0
Končí sezona a vítězí Chrudim. Devítiletý stereotyp ve futsalové lize zkusí rozbít Balticflora Teplice. "Myslím si, že jsme silní. Snad to potvrdíme ve finále a urveme tu trofej," přeje si teplický kapitán Jiří Novotný. Vrchol sezony startuje na půdě velmistra dnes, úvodní zápas série živě vysílá od 19 hodin ČT Sport.

Máte už jisté nejméně stříbro. Ale vám nestačí, že?
Je výborné, že jsme splnili minimální cíl. Tedy finále. A můžeme se porvat o prvenství. Máme hodně ambiciózní tým a nemůžeme na nic jiného myslet. Kdyby nám stačilo skončit třetí v lize, bylo by to hodně špatné.

Bojí se vás Chrudim?
Nevím, jestli se bojí, ale respekt určitě mají. My byli ten mančaft, který je po pěti letech poprvé porazil. Finále bude strašně vyrovnané, rozhodnou maličkosti.

Mistra ale musíte porazit třikrát. Je to ve vašich silách?
Dají se třikrát porazit, ale můžou i třikrát v řadě vyhrát.

Je výhodou, že vaši cizinci si z Chrudimi nedělají těžkou hlavu?
Oni ji tolik neřeší. Ale celkově před ní respekt máme, je to obrovsky silný tým. Já měl s Chrudimí ve finále několikrát co do činění a nikdy se mi vyhrát nepodařilo. Vím, jak jsou ty zápasy obrovsky těžké.

V čem je Chrudim výjimečná?
Vyhrává i díky tomu, že opakovaně hrají spolu. Čtyřky mají hodně sehrané. Nastupují spolu iks let a je to na jejich hře strašně znát. Mužstvo nemění, maximálně občas jednoho dva hráče, osa zůstává.

Zato Teplice se mění dost.
My máme nový mančaft, ale díky tomu nás nemá Chrudim tolik nakoukané. Můžeme překvapit tím, že vyrukujeme s něčím novým.

Chrudim chce jubilejní desátý titul. Je na ní větší tlak?
I na nás musí být, pokud chceme vyhrát. A nemusí ho dělat vedení, ale my sami na sebe. Finále bude skvělé. V Chrudimi bude plná hala, snad se i u nás diváci vytáhnou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž