Tatra Smíchov vyhrála ragbyový pohár

  • 1
Říčany - První ročník Poháru Komerční banky v ragby vyhrála Tatra Smíchov, která ve finále porazila Říčany na jejich stadionu 23:8. Oba soupeři si v sobotu po čtyřech měsících zopakovali finále extraligy a stejně jako v červenci zvítězili Pražané.

Pohárová soutěž vyplnila ragbistům podzimní sezonu před naplánovaným přechodem extraligy na systém jaro-podzim.

Tatra začala ve finále lépe, po trestném kopu a Frýdlové pětce vedla 8:0. Říčanský kopáč Nevický do poločasu snížil na 3:8. Ve druhém poločase již smíchovský tým na hřišti kraloval a po pětkách Máry a Šampalíka vedl 20:3.

Trestným kopem se s hráčskou kariérou rozloučil ve 34 letech útočník Antonín Brabec, který proměněnou penaltou zvýšil na 23:3. Poslední slovo měli domácí, když Jan Fojtík těsně před koncem položil jedinou pětku Říčan.

"Nic nám nevycházelo. Hráli jsme bez nápadu a navíc Tatra měla dokonale zorganizovanou obranu, která nás k ničemu nepustila," prohlásil po utkání trenér Říčan Marek Valeš.

Hrající trenér Tatry Filip Vacek si pochvaloval úspěšně zvládnutou taktiku. "Snažili jsme se hrát dobře v obraně a využít soupeřových chyb k bodování. Tento záměr nám vyšel a mohu spoluhráčům poděkovat za jejich výkon," uvedl Vacek.

Výsledek - finále:
Říčany - Tatra Smíchov 8:23 (3:8)
Body: Fojtík 5, Nevický 3 - Frýdl, Mára, Šampalík, Lukáš Honner po 5, Brabec 3. Pětky: 1:3. Rozhodčí: Bednařík - Livers, Tůma. Diváci: 600.

Konečné pořadí:
1. Tatra Smíchov, 2. Říčany, 3. a 4. Sparta Praha a Vyškov.

Říčany - Smíchov

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž