Diskuze

Super Bowl se stěhuje do Tampy

Tampa Bay je na nohou, její tým vyhrál slavný Super Bowl pro nejlepúší tým amerického fotbalu. Poprvé v historii se to podařilo hráčům Buccaneers, kteří ve finále porazili Oakland 48:21. Zápas na stadionu v San Diegu sledovalo téměř sedmdesát tisíc lidí. Vítězové získali i prsteny v hodnotě 5000 a prémii 63 000 dolarů. Favorizovaný Oakland skončil už popáté ve finále a musel se spokojit s prémií 35 000 dolarů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Barák, Praha 8

30. 1. 2003 7:54
Odpověd Kubovi
Ahoj Kubo. Klidně mi tykej, nejsem tak starý. Možnost sledovat NFL je tu dost špatná. Vlastně jsou to pouze sestřihy na DSF (Německá sportovní TV) a internet. Přímé přenosy jsou na Premiere, což je ovšem tvrdě placená satelitní TV. Super Bowl dává přímo Sat.1, který je naštěstí neplacený. České TV dají pouze 30-ti vteřinový šot ze Super Bowlu - to je na celou sezonu dost málo, viď. Takže jakkoli NFL a americký forbal miluji, sleduji ho na moje potřeby dost málo. Pořád je to ale lepší než nic. Až přijedeš můžeme kvůli příští sezoně NFL navázat nějaký e-kontakt (můj e-mail je pavel.barak@benzina.cz nebo barak.pavel@post.cz). Jak jsem psal dříve mám spoustu kartiček a rád poznám někoho dalšího se zájmem o tento sport. V Čechách ho sleduje minimum lidí a to co se tu hraje jako americký fotbal je ve srovnání s NFL asi jako trabant a Rolls-Royce :-))). Tak se měj a klidně mi napiš, když budu mít čas (pracuji a studuji zároveň) , rád s Tebou budu o NFL konverzovat. Pavel 
0 0
možnosti

Pavel Barák, Praha 8

29. 1. 2003 9:54
Oprava - nikdo není dokonalý
V tom co jsem psal včera jsou zásadní chyby. Výsledek Super Bowlu St. Louis - Tennessee není 24 : 17, ale 23 : 16! a San Francisco porazilo Cincinnati 20 : 16 a ne 20 : 17. Omlouvám se za tyto svoje chyby (nafackoval bych si... hlavně že kritizuji :-))). Prostě nikdo není dokonalý. Nemusí se to ale pokaždé opakovat. 
0 0
možnosti

Kuba - USA

29. 1. 2003 16:00
Re: Oprava - nikdo není dokonalý
Pane Barak, zajimalo by me jaka je moznost sledovani NFL v Cesku - rad bych se uz ted tesil na pristi sezonu, ale to uz budu doma v Cechach a bojim se ze tam se primych prenosu clovek asi moc nedocka. Jak to delate vy? Mate nejaky specialni predplaceny TV sportovni kanal, nebo jen sledujete sestrihy a statistiky na nfl.com a podobnych serverech a spokojite se s prenosem ze Super Bowlu? dekuji za odpoved a zdravim do Prahy!
0 0
možnosti

Pavel Barák, Praha 8

29. 1. 2003 8:10
Super Bowl - další statistika
Ta statistika co o ní píše Kuba potvrzuje starou pravdu o obraně o které jsem psal včera. Teď nabídnu něco jiného. Celkem 19x dostal cenu MVP pro nejužitečnějšího hráče Super Bowlu quarterback (naposledy vloni Tom Brady). Tzn. že ve více než 50% případů tuto cenu obdržel "šéf" útoku. Hráči z obrany tuto cenu dostali "pouze" 8x, naposledy to byl Ray Lewis z Baltimore Ravens (r. 2000).  A hádejte kdo má MVP nejvíc? Legendární quarterback San Francisco 49ers Joe Montana vyhrál celkem 3x. Pokud bude zájem a čas zkusím z paměti a dobrých informačních zdrojů vylovit ještě něco.
P.S.: Zajímavou statistikou je i to, že Tampa Bay po vstupu do NFL prvních 26 zápasů prohrála!!! a ve 14 sezonách po sobě měla méně vítězství než porážek! Zkrátka časy se mění, dnes je to jeden z nejlepších týmů NFL. Ovšem obhajoba titulu je vždy těžká. 
0 0
možnosti

Pavel Barák, Praha 8

28. 1. 2003 8:13
Super Bowl - další příspěvek
Tak vidím, že americký fotbal má v Čechách dost fanoušků, i když spousta z reagujících píše, že právě pobývají v USA. Můj případ to není, a můžu proto jenom závidět jejich možnosti sledování NFL. U nás je to dost tragédie, zbývá opravdu jenom to DSF (a placené Premiere - to je ovšem o něčem jiném, cenou i kvalitou). Na druhou stranu, za minulého režimu by pro nás bylo sledování amerického fotbalu téměř nemožné. Ještě k těm chybám v tom článku: já z toho velkou vědu nedělám, je to jen konstatování faktu. V poslední době sleduji NFL méně, protože zkrátka nemám moc času. Jinak mám asi 12 000 karet hráčů NFL a např. od Riche Gannona mám pár karet podepsaných (ještě když hrál za Minnesotu Vikings). Jinak Super Bowl opravdu nebyl až tak super, ale byly i méně dramatické zápasy, např. před dvěma lety. Osobně bych za nejdramatičtější označil Super Bowly San Francisco 20 : 17 Cincinnati z r. 1989 a St. Louis  24 : 17 Tennessee. A ještě ke větám o nejlepším útoku Oaklandu a nejlepší obraně Tampy: existuje stará pravda, která v poslední době docela funguje - útok vyprodává v Regular season stadion, ale obrana vyhrává šampionát (myšleno Super Bowl). Já osobně jsem fandil Oaklandu a tipoval jeho vítězství i přes výše uvedené. Dobrou zprávou je, že Jerry Rice (40 let! - je starší než Jon Gruden!) i Tim Brown budou hrát i příští rok (Gannon podle mne taky), takže to třeba ještě Oakland dokáže. P.S: Nejlepším quarterbackem historie je podle mne Dan Marino z Miami Dolphins.  
0 0
možnosti

Kuba - USA

28. 1. 2003 16:30
Re: Super Bowl - statistika
btw, zajimava statistika - v Super Bowlu se celkem devetkrat utkal tym s jednim ze tri nejlepsich utoku s tymem s jednou ze tri nejlepsich obran a z techto deviti zapasu vyhral "presovsky beton" osmkrat(!)
0 0
možnosti

Kuba - USA

28. 1. 2003 2:03
0 0
možnosti

IK-Ranger

28. 1. 2003 1:05
Byl to první zápas...
...amerického fotbalu, který jsem v životě viděl. Vždycky jsem si myslel, že je to nudný sport, ale změnil jsem názor. Snažil jsem se pochopit pravidla přibližně na začátku této sezóny a snažil jsem se hrát Madden. Rozhodně neznám všechna pravidla ani terminologii, ale ty základní cíle a možnosti této hry jsem pochopil. Včera jsem se díval na celý zápas na SAT.1 a musím říct, že se mi ta hra líbí, i když zápas podle mě od 2. čtvrtiny nebyl moc dramatický.
Přesto, co jsem napsal, si myslím, že bych o tom stvořil lepší článek, než to, co je zde prezentováno. Jména hráčů neznám, ale zapamatoval jsem si Dextera Jackson, který byl vyhlášen MVP, což v článku snad vůbec není, přitom - pokud jsem pozorně sledoval - to byl první obránce, který udělal po chycení špatného pasu soupeřova útoku 2 touchdowny v Super Bowlu. Taky mě zaujalo, že obrana Tampy zařídila 4 TD, tedy prakticky 28 bodů, což bych nečekal. Co jsem např. nepochopil: proč hrál Oakland poté, co se mu konečně dařilo snížit pomocí TD na dva body navíc a ne na jistotu kopu. Stav by byl 24:34 a mohli hrát na jeden TD a jeden kop za 3 body a to se snad ještě dalo...
Fascinovaly mě dvě věci: jednak rozhodčí a také videorozhodčí, možnost chyby je snad prakticky vyloučena.
A za druhé hlavně ta atmosféra! Bohužel jsem nesedoval věci před zápasem, věděl jsem, že to začíná v 0:30 a zapnul jsem to cca 0:20. Ale rozhodně byl plný stadion frenetických fanoušků a hlavně ta poločasová show - Shania Twain, No Doubt a Sting - za pár minut jim tam postavili a rozebrali pódium a diváci se nahrnuli před ně na hrací plochu (až jsem se divil, že se nebojí o stav plochy po tomto náporu).
Super Bowl je asi bez diskuse největší sportovní událostí USA se vším všudy.
Přesto moje osobní pořadí sportů zůstává nezměněno: 1. lední hokej 2. baseball
Chci se na závěr zeptat: nevíte, jak by se tu v Česku dala v létě sledovat MLB a v zimě pak NFL, ovšem za cenově přijatelných podmínek, nemůžu do toho investovat 30 000?! Díky za odpovědi.
0 0
možnosti

Razorback

28. 1. 2003 7:02
Re: Byl to první zápas...
Co se tyce toho rozhodnuti jit po "nejistych" dvou bodech po touchdownu - ono se za statu 3:34 uz nic jineho nez riskovat nedalo. Je asi pravda, ze kdyby Oakland najisto vedel, ze skoruji 3 touchdowny, tak by asi tak neriskovali, ale zase na druhou stranu - kdyby jim vsechny 3 dvoubodove konverze vysly, tak by byl stav jen 27:34 (tj rozdil jednoho touchdownu). Mimochodem, Oakland mel v letosni sezone statisticky nejlepsi utok (takze ten risk v jejich pripade mel dvojnasobne opodstatneni).
Jinak gratuluju k tomu, ze jsi tomuto skvelemu sportu prisel na chut. Snad pristi rok budeme mit vetsi stesti, a finale bude dramatictejsi (aspon jako to lonske, kdy se rozhodovalo kopem v poslednich sekundach).
0 0
možnosti

Bugaboo

27. 1. 2003 23:41
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

T.T.

28. 1. 2003 0:59
Re: Fotbal
Nuda je to mozna pro tebe, jelikoz neznas pravidla, ale ver ze na hristi to moc nuda neni. Taky je posledni ryze muzsky sport. Na rozdil od hokeje, ktery hrajou baby uz davno a je plnej simulantu, filmovani a v CR i prodanejch zapasu
0 0
možnosti

Jesus Krist

27. 1. 2003 16:56
Bucs
GO BUUUUUUUUUUUCS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To byla nadhera! Fandim Bucs uz 4 roky  nikdy bych neveril ze to tak daleko dotahnou
0 0
možnosti

Kuba - USA

27. 1. 2003 16:36
iDnes - radsi nechte priste football fotballem..
Zdravim vsechny ceske fanousky NFL! Sice jsem pral vitezstvi Oakland - Bucs fakt moc rad nemam - ale zapas me dost zklamal, videl jsem vsechny z poslednich zapasu Raiders, ale nepoznaval jsem je - hrali jak vymeneni.. Letosni skolni rok jsem v USA, dokonce jsem odehral sezonu za mistni High School, football me fakt dostal. Jenom skoda ze u nas je stale tak opomijen. Tady je NFL ve stredu pozornosti, Super Bowl je tu povazovan za statni svatek, ani finale MS v hokeji se ve tomu u nas nevyrovna. Jenom pro zajimavost, fanousci se tu opravdu muzou nabazit, na ESPN je kazdy den hodinovy NFL2night, v nedeli je dvouhodinovy pre-game na vsech vyznamejsich kanalech(ESPN,FOX,CBS)a kazdou nedeli je na volne dostupnych kanalech prenaseno okolo peti zapasu. Fajnsmejkri si muzou zakoupit specialni NFL balicek s moznosti sledovat VSECHNY zapasy, cena je zhruba $160 - pro nasince se to muze zdat hodne, ale Americani se tohle zaplatit za svuj milovany sport nezdrahaji. No nic, jen doufam ze i u nas lide(a media) trochu procitnou a vice se zameri na sledovani tohoto krasneho sportu...
0 0
možnosti

M42

27. 1. 2003 14:51
Je fakt skoda ...
... ze ceska media tomuto bezva sportu nevenuji vetsi pozornost. Je fakt, ze v clanku je par chyb, ale na druhou stranu je rozhodne potreba ocenit pokrok oproti drivejsim informacim "jednou vetou". Ja osobne peclive sleduji kazde kolo NFL.
0 0
možnosti

Tučňák

27. 1. 2003 15:28
Re: Je fakt skoda ...
Kdyz sledujes kazdy kolo NFL, nevis, kde bych mohl sledovat primy prenosy? Potom co zrusili Fox Sport mi zbejva jen Superbowl na SAT 1 a obcas nejaky sestrihy na DSF. To je celkem malo, rad bych byl pripraven na dalsi sezonu. Dik.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Hokej

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

Tenis

Kaderka z krunýře nevyleze. Velké kluby mlčí, hráči zklamali, říká kritik

2. května 2024

Premium Policisté v rozsáhlém spise uvádějí, že když Ivo Kaderka začal tušit, že se na něj vyšetřovatelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Cyklistika

Jak si Pogačar protáhl nohy a ujížděl i sprinterům. Je to hovadina, soudí Raboň

7. května 2024  9:29

Málem vyhrál v sobotu hned úvodní klasikářskou etapu Gira. Pak v neděli ovládl první dojezd na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

MMA

Život je nefér, jak mám žít dál? Šampion UFC v slzách, přišel o ročního syna

30. dubna 2024  11:34

Už schytal spoustu tvrdých ran a úderů, nyní ale prožívá bolest nejtěžší. Francis Ngannou, bývalý...

Tenis

Trénovat čtyřhru? Nuda. Jak Pavlásek unikl z trápení a baví bláznivými outfity

8. května 2024

Premium Na pestrobarevných tričkách střídají buldočka, medvídka, lebku či perníčky. Adama Pavláska a jeho...

Fotbal

PSG - Dortmund 0:1, hostům pomohlo i břevno, do finále je poslal Hummels

7. května 2024  20:45,  aktualizováno  23:48

Po jedenácti letech si opět zahrají finále Ligy mistrů ve Wembley. Fotbalisté Dortmundu zvládli i...

Basket

Z pekla do ráje, Ústí vyloupilo rivala. My hráli v tempu druhé ligy, soptil Grepl

7. května 2024  19:59,  aktualizováno  21:26

V děčínském bílém pekle se dostali do ráje. Ústečtí basketbalisté v předstihu oslavili Den...

Hokej

V kádru rakouských hokejistů na MS je i útočník Rossi z Minnesoty

7. května 2024  19:46

Útočník Marco Rossi z Minnesoty nechybí v nominaci hokejistů Rakouska na mistrovství světa v Praze...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!