Dana Hadačová

Dana Hadačová - Česká stolní tenistka Dana Hadačová. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Stolní tenistka chce z olympiády medaili, pomoci mají Bohemians 1905

  • 3
Chce si splnit sen a za tři roky získat na olympijských hrách v Londýně medaili. I proto se stolní tenistka Dana Hadačová spojila s fotbalovým klubem Bohemians 1905. Vršovický oddíl má české jedničce poskytnout zázemí, vyloučená není ani zimní příprava s A-týmem.

Dohodu o využití zázemí pražského klubu podepsala Hadačová před odletem do Japonska, kde v úterý začne mistrovství světa jednotlivců.

"Prý mám šanci 1:10.000, ale já chci z Londýna olympijskou medaili a udělám pro to maximum možného," uvedla Hadačová v tiskové zprávě.

Nejvýše se z českých stolních tenistek na olympiádě dostala Marie Hrachová, která před 21 lety skončila čtvrtá v Soulu.

Současná česká jednička ve stolním tenisu se s Bohemians 1905 dohodla, že jí klub poskytne zázemí pro rehabilitaci, sportovně-lékařský servis a v úvahu připadá i společná část zimní fyzické přípravy s A-týmem.

"Dana je vítězný ročník 1983, kdy Bohemka získala titul, a letos její tým postoupil z druhé bundesligy do nejvyšší soutěže, k čemuž máme nakročeno taky," nastínil paralely mezi hráčkou a Bohemians 1905 ředitel klubu Lukáš Přibyl.

"Našim fanouškům také nikdo nevěřil, že klub zachrání, a její úsilí je nám proto sympatické," dodal.

Pětadvacetiletá Hadačová absolvuje v Japonsku svůj premiérový světový šampionát jednotlivců. Dosud startovala pouze dvakrát na MS družstev a v Pekingu na olympiádě, kde skončila ve druhém kole.

Hadačová ještě loni v létě figurovala na 212. místě světového žebříčku, momentálně ji patří 161. pozice. "Na konci roku mám cíl být v první stovce žebříčku a dobrý výsledek na mistrovství světa je k tomu základem."

Spolu s ní se v Jokohamě představí ještě Renáta Štrbíková a  Iveta Vacenovská, v mužské kategorii budou startovat Petr Korbel, Luboš Jančařík, Josef Šimončík, Antonín Gavlas a Jakub Kleprlík.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž