Stolní tenistka Hana Matelová na turnaji v Olomouci.

Stolní tenistka Hana Matelová na turnaji v Olomouci. | foto: ČTK

Stolní tenistka Matelová na Czech Open pokračuje ve dvouhře i čtyřhře

  • 0
Mistryně republiky Hana Matelová postoupila na Czech Open ve stolním tenisu do druhého kola ve dvouhře i čtyřhře a na turnaji World Tour pokračuje jako poslední Češka. Pavel Širuček a zbylé deblové páry na úvod hlavní soutěže vypadli.

Česká jednička Matelová, jež stejně jako Širuček dostala od pořadatelů divokou kartu do hlavní soutěže, dnes v 1. kole porazila 4:2 Korejku Kim Ha-jong. „Musím říct, že jsem spokojená, podala jsem opravdu super výkon. Nevyšlo mi to moc před týdnem v Bulharsku a moc jsem chtěla uspět v Olomouci. Tohle bylo jednoduše řečeno povedené,“ uvedla Matelová pro web České asociace stolního tenisu.

V druhém kole se v pátek ve sportovním centru Omega vedle fotbalového Androva stadionu střetne s jednou z favoritek turnaje, desátou hráčkou světového žebříčku Miu Hiranovou z Japonska. „Letos v Hongkongu jsem s ní prohrála 1:4. Bude to jiná hra a já v ní mohu jen získat. Doufám, že mě přijdou povzbudit fanoušci. Byli skvělí, byť jsem měla trochu obavu, jestli se budu umět v domácím prostředí soustředit na svoji hru. Ale fungovalo to dobře, takže se na diváky moc těším,“ dodala Matelová.

K favoritkám naopak patří devětadvacetiletá Češka ve čtyřhře spolu se svou tradiční slovenskou partnerkou Barborou Balážovou. Druhý nasazený pár porazil jednoznačně 3:0 chorvatskou dvojici Mateja Jegerová, Sun Jiay a postoupil už do čtvrtfinále.

První kolo bylo konečnou pro mistra republiky v mužské dvouhře Širučka, jehož zdolal 4:2 Japonec Juki Hirano. „Jsem velmi zklamaný, protože si myslím, že to byl na první kolo hratelný soupeř. Rozhodně postoupili z kvalifikace lepší hráči. Netuším, kde se stala chyba, ale byl zkrátka o něco lepší. Nemohl jsem se vůbec opřít o forhend, přitom jsem na něm od začátku přípravy tolik pracoval. Je to obrovská škoda,“ řekl Širuček, jenž dnes vypadl ve čtyřhře společně s Tomášem Polanským. Skončila i smíšená dvojice Tomáš Konečný, Matelová.

Czech Open dnes také přišlo o nejvýše nasazeného hráče a předloňského šampiona Tomokazua Harimota. Teprve šestnáctiletý Japonec, světová pětka a vítěz Bulgaria Open v Panagjurišti z minulého týdne, podlehl na úvod 3:4 Rumunovi Cristianu Pleteovi.

Turnaj série World Tour ve stolním tenisu v Olomouci

Muži:
Dvouhra:
1. kolo: Hirano (Jap.) - Širuček (ČR) 4:2 (7, 10, -9, 9, -9, 4).

Čtyřhra:
1. kolo: Flore, Lebesson (Fr.) - Polanský, Širuček (ČR) 3:0 (7, 7, 8).

Ženy:
Dvouhra:
1. kolo: Matelová (ČR) - Kim Ha-jong (Korea) 4:2 (8, 9, -10, 4, -4, 10).

Čtyřhra:
1. kolo: Matelová, Balážová (ČR/SR) - Jegerová, Sun Jiayi (Chorv.) 3:0 (7, 5, 8).

Smíšená čtyřhra:
1. kolo: Apolonia, Shao Jieni (Portug.) - Konečný, Matelová (ČR) 3:2 (-7, 8, -6, 2, 4).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž