Renáta Štrbíková

Renáta Štrbíková | foto: ČAST - František Zálewský.

Plzeň hostí kvalifikaci o evropský šampionát stolních tenistů

  • 1
Atraktivní podívanou nabídne úterní podvečer příznivcům stolního tenisu v městské hale na Slovanech. V 18 hodin tady začne národním týmům cesta na mistrovství Evropy družstev 2017 v Lucembursku. Muži se střetnou s Tureckem, ženy čeká Litva. Třetími účastníky kvalifikačních skupin jsou Rumunsko a pak Srbsko.

„Srbky mají velkou sílu, ale budeme je řešit až po utkání v Plzni. Tady chceme vyhrát nad Litevkami. Doufám, že se nám to povede,“ uvedl trenér reprezentace žen Pavel Krpec, jenž se musí obejít bez české jedničky Ivety Vacenovské.

Nominoval Danu Čechovou, která v Plzni žije, její někdejší spoluhráčku z německého Bingenu Hanu Matelovou, Renátu Štrbíkovou a mladou Zdenu Blaškovou.

V družstvu mužů bude i 19letý David Reitšpies, odchovanec dobřanského ping-pongu. V současnosti hráč pražského El Niňa přijel domů na západ Čech rovnou z belgického De Haanu, kde se probojoval společně Tomášem Polanským do čtvrtfinále turnaje ITF World Tour.

Jeho zkušenějšími parťáky v národním týmu budou Tomáš Konečný, Dmitrij Prokopcov a Lubomír Jančařík. Trenérem není nikdo jiný, než jedna z legend českého stolního tenisu a plzeňský rodák Jindřich Panský.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž