Stolní tenis - ilustrační foto

Stolní tenis - ilustrační foto | foto: Reuters

Stolní tenisté Chebu stále bojují o postup do extraligy

  • 0
Mírná komplikace nastala stolním tenistům KST Cheb v boji za jejich úsilím o postup do extraligy. Prohráli doma s KT Praha 4:10. Nic ovšem není ztraceno, před sebou ještě čtyři zápasy a chuť a nadšení se o to poprat.

Svátek stolního tenisu s KT Praha, týmem plným bývalých čs. reprezentantů, se chebským moc nevydařil.

Celkem se představili čtyři bývalí reprezentanti. Nejmladší z nich Antonín Gavlas se postaral o tři čtvrtiny bodů svého Chebu, ale trojlístek Petr Javůrek, Milan Orlowski a Jindřich Panský pro změnu poskládal osm z deseti bodů KT Praha. Dva přidal Tomáš Havlík. Na straně Chebu se k Antonínu Gavlasovi přidal už jen Michal Polák pětisetovou výhrou nad Orlowskim a Lukáš Pavlovský, který s Antonínem Gavlasem vyhrál čtyřhru.

„Od začátku se nám nedařilo, bylo to ospalejší, první čtyři zápasy ve dvouhrách jsme prohráli a po čtyřhrách už to bylo 1:5 a ono se to potom těžko dohání,“ říká vedoucí a hrající trenér chebských stolních tenistů Petr Gavlas.

I přes jasný výsledek to bylo drama, hrálo se několik pětisetových zápasů.

„Ze čtyř pětisetových zápasů se povedlo vyhrát jen jeden. Třeba já jsem s Panským vedl 2:0 na sety a ještě 7:2 v pátém setu a prohrál,“ vzpomíná Petr Gavlas.

„Byli o něco lepší, ale přes porážky jsou pocity velmi dobré. Byla velmi dobrá atmosféra, přišlo hodně diváků,“ pochvaluje si.

Do konce první ligy už chybí odehrát jen dvě dvoukola, tedy čtyři zápasy. „Nezbývá nám nic jiného než všechno vyhrát. Kdyby se povedlo vyhrát obě domácí utkání s Ostravou a Havířovem, což také nebude jednoduché, tak potom to bude v Chocni a Hradci Králové poslední dvoukolo velmi těžké. Když se ale podíváme na výsledky co jsme s nimi měli doma, tak bychom měli vyhrát, ale venku se vždy hraje jinak. Budeme se snažit skončit co nejvýš,“ dodává Petr Gavlas.

Přesto je poslední šance vidět stolní tenisty Chebu v první lize doma o víkendu. V sobotu hrají s Ostravou B v 17 hodin a v neděli od 10 hodin s Havířovem B. Oba zápasy v tělocvičně Základní školy Česká ve Františkových Lázních.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž