Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Staré Město už má podzimní titul

P r a h a -
Staroměstský Synot je ve druhé lize k nezastavení a kolo před koncem už si pojistil podzimní titul. Druhé Ratíškovice doma jen remizovaly, Most a Plzeň vyhrály a snížily jeho bodový náskok.

MOST - PROSTĚJOV 3:1

Mosteckým se podzimní derniéra před svými fanoušky vydařila. Svůj den měl zejména útočník Štajner, který vstřelil v úvodních deseti minutách dvě branky. Když se o chvíli později trefil i domácí záložník Filinger a upravil na 3:0, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Prostějov po přestávce přidal, srovnal hru, ale to mu stačilo jen na zkorigování výsledku.

Branky: 8. a 10. Štajner, 21. Filinger - 48. A. Látal. Rozhodčí: Jirků. ŽK: Filinger (M). Diváků: 1500. Poločas: 3:0. (no)

PLZEŇ - POŠTORNÁ 3:0

Domácí se přes půlhodinu trápili, vysvobození jim přinesla ve čtyřiatřicáté minutě penalta, kterou proměnil Antoš. Další Antošův gól v poslední minutě prvního poločasu utkání rozhodl. Mužstvo Poštorné si vypracovalo jen dvě šance, ale v koncovce si s nimi nedokázalo poradit. Když dvacet minut před koncem přidal Zákostelský po jediné ukázkové akci domácích třetí gól, hosté odpadli. Přesto fotbal v podání plzeňských hráčů přestává být pro fanoušky zajímavý, návštěvy neustále klesají.

Branky: 34. z pen. a 45. Antoš, 70. Zákostelský. Rozhodčí: Filípek. ŽK: Volšík (Plzeň). Diváků: 1450. Poločas: 2:0. (ršt)

VÍTKOVICE - XAVEROV 2:2

Dvěma góly v závěru první půle potvrdili hosté dobré výkony na hřištích soupeřů, doma získali jen tři body za remízy. Předtím domácí nevyužili jasné gólové šance Grigarčíkem a Mitasem. Xaverov vedl po přísně nařízené penaltě a přesném trestném kopu Ložka. Po změně stran mohl Houštecký ještě zvýšit, ale přišel překvapivý obrat. Několik vteřin po příchodu na hřiště snížil střídající Mooc a osm minut před koncem se Hupka střelou ze šestnáctky postaral o zaslouženou remízu.

Branky: 69. Mooc, 82. Hupka 37. Putík z pen., 45. Ložek. Rozhodčí: Prokopenko. ŽK: Hupka, Klimeš - Mašek, Douděra. Diváků: 430. Poločas: 0:2. (ák)

TŘINEC - KARVINÁ 2:1

Domácí, handicapováni zraněním obou brankářů, nastoupili v derby proti Karviné v brance se čtyřicetiletým Serafínem, zapůjčeným na dva zápasy z divizních Dětmarovic. První šanci si vypracovali sice už v 8. min. hosté, pak však začali hrát domácí a ve 20. min. se Dudou zaslouženě dostali do vedení. Karviná sice o deset minut později brankou Krupníka vyrovnala, do herního i psychického útlumu se však dostala ve 39. min. vlastním gólem Brázdila. Tato chyba rozhodla.

Branky: 20. Duda, 39. Brázdil vl. - 30. Krupník. Rozhodčí: Bouše. ŽK: Černý - Plachta, Štěpáník. Diváků: 570. Poločas: 2:1. (bg)

NERATOVICE - ML. BOLESLAV 2:O

O výsledku středočeského derby rozhodl už v první půlhodině Průcha, který se dvakrát v koncovce prosadil po přihrávkách Kašťáka. V poli poměrně vyrovnanou partii mohli ještě do přestávky hosté gólově srovnat, ale Mirabile zahodil dvě stoprocentní šance. Ve druhém poločase si již neratovické mužstvo hlídalo výsledek, což mu vzhledem k chabé útočné činnosti soupeře nedalo tolik práce. Po hlavičce Vrábela v 55. minutě těsně vedle a střele Grznára nechybělo mnoho, aby hosté utrpěli debakl.

Branky: 5. a 27. Průcha. Rozhodčí: Řehoř. ŽK: Bezpalec, Průcha Hyka, Bouda. Diváků: 1452. Poločas: 2:O. (jr)

NH OSTRAVA - FRÝDEK-MÍSTEK 1:0

Nová huť dokázala tentokrát konečně herní převahu v domácím prostředí zúročit v tříbodový zisk proti poslednímu celku tabulky z Frýdku-Místku. Hosté, oslabeni o tři hráče základní sestavy, v Ostravě sice bojovali, ale s jedinou šancí, kterou si vypracovali ve 40. min., na úspěch pomýšlet nemohli. Domácí naopak měli opět ke vstřelení branky blízko nejméně šestkrát, ale proměnili pouze jednu v 58. min. Stuchlíkem.

Branka: 58. Stuchlík. Rozhodčí: Bejlek. ŽK: Chalupa, Svintek - Mrhálek, Ječmének, Zdražil. Diváků: 465. Poločas: 0:0 (bg)

SYNOT - ZLÍN 2:0

Vítězný tým se poprvé v ročníku strachoval o výsledek, klidnou dohrávku zajistil až čtvrthodinu před koncem gólem na 2:0 nejlepší střelec klubu a soutěže Malár. Šestnáctou branku sezony dal Malár tentokrát do prázdné brány po sólu, na jehož začátku přespurtoval zlínského Hübschmanna a na konci přelstil lišáckou kličkou brankáře Nováka. Až poté Zlínští slevili z tempa a snahy srovnat jednobrankový náskok domácích z úvodu zápasu. Po přestávce kontrolovali vývoj, v koncovce však vyhořeli. Jedinou pořádnou ránu zlínského Novosada zastavila tyč.

Branky: 22. Kowalík, 75. Malár. Rozhodčí: Krula. ŽK: Hübschmann (Z) Diváků: 3250. Poločas: 1:0. (ara)

RATÍŠKOVICE - BOHDANEČ 1:1

Hned první střela na branku hostujícího Wintera přinesla domácím radost. Stalo se tak ale až v 26. minutě, kdy bohdanečský gólman podcenil Hybnerův centr a Karel Kulyk snadno trefil do prázdné branky. Po přestávce začaly Ratíškovice hrát pasivně, nechaly soupeři hodně prostoru ve středu hřiště a ten toho po dvaceti minutách využil. Herzán nejprve trefil tyč, ale odražený míč vrátil do sítě. V závěru Ratíškovice zavelely k mohutnému tlaku, Hrotek neproměnil stoprocentní šanci.

Branky: 26. K. Kulyk - 65. Herzán. Rozhodčí: Beneš. ŽK: Pavelka, Dobruský, Schindler (všichni B). Diváků: 1628. Poločas: 1:0. (ČTK)

Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Politý Červenka, Pastrňák na střeše autobusu. Jak Staromák slavil s mistry

27. května 2024  8:15,  aktualizováno  18:54

Oslavy zlata z domácího mistrovství světa rozjeli hned po úspěšném finále proti Švýcarsku (2:0), o...

Dostál mi málem přivodil infarkt, řekl Pastrňák. Spojil by Česko a Slovensko

30. května 2024  14:20

Ještě teď možná slaví. Rozhodl finále hokejového mistrovství světa, vedl také zlaté oslavy...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Jsme namol, moc nám to nemyslí. Kdy skončí oslavy? Hokejisté zatím netuší

27. května 2024  19:45

Užívali si oslavy, na které nikdy nezapomenou. Někteří už ani nevěděli, kolik alkoholu vypili....

Paradox v žebříčku. Rusové se vyhoupli na druhé místo, za rok můžou být v čele

28. května 2024  7:48

Světové zlato přineslo českým hokejistům posun v žebříčku Mezinárodní hokejové federace (IIHF) o...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Strašně to bolí. Švýcar Fiala přerušil rozhovor, před fanoušky se rozplakal

28. května 2024  17:20

Zdá se, že švýcarskému hokeji není zlato souzeno. Z mistrovství světa v Praze jeho hráči stejně...

Ani v 45 letech nekončí. Legenda Hübl přidá s Lukešem další sezonu v Chomutově

4. června 2024  18:30

Hokejovou dlouhověkostí si nezadá s Jaromírem Jágrem. Fanoušci hokejových Pirátů měli nervy k...

Dominance jedničky. Vondroušová ve čtvrtfinále poznala sílu Šwiatekové

4. června 2024  13:24,  aktualizováno  18:02

Na Roland Garros skončila poslední česká zástupkyně ve dvouhře. Markéta Vondroušová ve čtvrtfinále...

Šok v Paříži. Djokovič před čtvrtfinále odstoupil, má prasklý meniskus

4. června 2024  17:03,  aktualizováno  17:48

Paříž (Od našeho zpravodaje) Už po pondělní osmifinálové bitvě, v níž se potýkal s bolestí kolene a musel si vzít několik...

Už mám papíry na hlavu. Menšík po bezchybné maturitě vyhlíží Wimbledon

4. června 2024  17:34

Zatímco jeho kolegové z klubu zápolí o pár metrů níž na antukových kurtech, Jakub Menšík usedá v...

Vznikající nádor v těle signalizuje celá plejáda příznaků, říká neurochirurg

Premium Narodil se v USA, zkušenosti sbíral i ve světě, ale doma je v Praze. Specialista na operace mozku Jan Šroubek si nyní...

Posedlost sexem, tíže lásky, nekrofilie. Gejšin příběh zmátl Japonsko

Vine se jím sex, mocná záliba v sexu. Rovněž láska. Neukojitelná, doslova vražedná. Onen příběh se odehrál v kulisách...

Žádná tajná bokovka. S manželkou jsme rozvedeni, překvapil Petr Nedvěd

Generální manažer české hokejové reprezentace Petr Nedvěd (52) byl po divoké oslavě zlaté medaile z mistrovství světa...

Brankář Dostál zklamal fanynky. Randí s finskou volejbalistkou, bývalkou Nečase

Neprůstřelný gólman Lukáš Dostál (23) byl hvězdou letošního mistrovství světa v hokeji. Nadšení z něj byli nejen mužští...

Hledal jsem manželku v Africe, sbalit ženskou tam zabere sekundu, říká dobrodruh

Premium Byl na šesti kontinentech, projel 135 států a během své cesty kolem světa ujel 230 tisíc kilometrů. Parťákem mu po...