Šmídová je před posledním dnem čtvrtá

San Francisco - Česká jachtařka Lenka Šmídová se svou americkou partnerkou Elizabeth Kratzigovou stále bojují na světovém šampionátu o medaili ve třídě do 470. Před posledním dnem figurují na čtvrté pozici se ztrátou pěti bodů na třetí místo. V jedenácté rozjížďce skončily deváté, v té následující se blýskly třetí pozicí.

Česká stříbrná olympijská medailistka z Atén bude v závěru zřejmě útočit hlavně na jedničky světového žebříčku a evropské šampionky Ingrid Petitjeanovou a Nadege Dourouxovou z Francie, které mají o pět trestných bodů méně než česko-americká dvojice.

Nejblíže k titulu mají stále nizozemské jachtařky Marcelien de Koningová a Lobke Berkhoutová. Dotahuje se na ně však britská posádka Christine Bassadoneová, Saskia Clarková, která v sobotu obsadila první a druhé místo a snížila ztrátu na tři body.

Šmídová absolvuje teprve druhý start ve dvouposádkové třídě 470, do které přešla po loňském individuálním úspěchu v Aténách. 

Pořadí po dvanácti rozjížďkách:  1. De Koningová, Berkhoutová (Niz.) 25 bodů, 2. Bassadoneová, Clarková (Brit.) 28, 3. Petitjeanová, Dourouxová (Fr.) 35, 4. Šmídová, Kratzigová (ČR) 40.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž