MEDAILE. Skifařka Mirka Knapková se zlatou olympijskou medailí. (4. srpna 2012)

MEDAILE. Skifařka Mirka Knapková se zlatou olympijskou medailí. (4. srpna 2012) | foto: Michal Sváček, MAFRA

Skifařka Knapková nebude kvůli zranění obhajovat titul na ME

  • 2
Olympijská vítězka na skifu Miroslava Knapková nebude příští týden v italském Varese obhajovat titul mistryně Evropy. Lékaři jí až do poloviny září naordinovali odpočinek bez tréninku kvůli nedoléčenému zranění mezižeberního svalu s poškozeným fixátorem lopatky. To ji trápilo už na hrách v Londýně.

Ve druhé polovině září už začne s lehkým tréninkem. Do konce roku ji čeká ještě několik netradičních závodů. Koncem měsíce pojede sprint v Curychu. "Budou to hezké závody v centru města. Potom bych měla jet do USA, kde se soupeřkami ze skifu postavíme osmu. Asi 300 lodí pojede na šestikilometrové trati," řekla Knapková.

V programu má i distanční závod v Bernu na skifech. "Naráz vyjedou tři stovky lodí. Loni jsem se se soupeři dvakrát srazila. Ale byl to velký zážitek," uvedla mistryně světa. Má ještě pozvánku ke dvěma závodům na Nový Zéland - na 6 kilometrů a sprint na 200 metrů.

Po olympiádě si Knapková užila týdenní dovolenou ve Walesu. Nyní už je zase ve víru společenských událostí. Dnes rozšířila svoji zlatou sbírku,  na brněnské radnici jí primátor Roman Onderka předal zlatého krokodýla.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž