Sedlecký: Měl jsem ze závodění dobrý pocit

Palo Alto - Teprve druhým rokem závodí moderní pětibojař Michal Sedlecký v kategorii dospělých a už vystoupil na absolutní vrchol. Své možnosti v této sezoně naznačil už květnovým druhým místem v závodu Světového poháru v německém Sindelfingenu za Liborem Capalinim, který byl před světovým šampionátem v Palo Altu jasnou českou jedničkou. Čerstvého mistra Evropy nakonec zastoupil jeho mladší kolega z pražské Dukly. "Nastupoval jsem v klidu, s tím, že nemám co ztratit. Měl jsem ze závodění radost a výsledky se dostavily," pochvaloval si v Sedlecký.Dále čtěte: Sedlecký je mistrem světaPrvní zlato má Sedlecký už od šestnácti

Za velký úspěch se podle něj dal považovat už postup z kvalifikace. "Sešlo se nás tady sto a bylo to hodně těžké," vykládal.

"Ve finále bylo určitě patnáct, dvacet lidí, kteří mohli vyhrát. Tam už hodně záleží na vnitřním klidu, štěstí a pohodě přímo v tom závodu," tvrdil závodník, který první velký úspěch okusil už v šestnácti letech, kdy se stal mistrem Evropy v trojboji.

Páteční závod v Kalifornii mu sedl dokonale. "Udělal jsem si osobák v plavání, výborně jsem šermoval, koně jsem nezkazil, i když jsem mohl jet líp, ale zas taková chyba to nebyla," vylíčil průběh soutěže. Do závěrečného běhu odstartoval z pátého místa s vědomím, že má na to, aby ztrátu dotáhl. "Šel jsem do toho s tím, že nějaká medaile bude. Na dvou kilometrech jsem věděl, že bojuji o zlato. Snažil jsem se ze sebe vydat co nejvíc. Švéd Johansson přepálil začátek a pak už neměl na to, aby se mnou udržel kontakt. Už jsem se mu jen vzdaloval a bylo to jasný, že jdu na zlato," uvedl.

Na dobrý výsledek měl zaděláno už při nedávném mistrovství Evropy v Ústí nad Labem. "Tam mě potkala smůla. Spadl jsem z koně, kůň mi utekl a ztratil jsem hodně bodů," zavzpomínal na nezdar, který mohl v pátek večer hodit za hlavu. I když je Sedleckému teprve třiadvacet let, k úspěchům v moderním pětiboji je podle něj třeba dozrát. "Někomu se to povede dřív, někomu později. Já jsem si tu třeba víc hlídal některé věci, který jsem v Ústí zanedbal. To se pak nasčítá," uzavřel.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž