Diskuze

Sáblíková dojela na „pětce“ druhá, porazila ji veteránka Pechsteinová

Bylo to napínavé drama až do konce. Rychlobruslařka Martina Sáblíková bojovala, prala se na dálku se svými největšími rivalkami. Uhájila druhé místo, na pětikilometrové trati však teprve podruhé od roku 2007 ve Světovém poháru nezvítězila. V závodě v Soulu skončila druhá za 42letou Claudií Pechsteinovou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FP

UNAVA JE VÝVOJOVÁ ZÁLEŽITOST

Pánové Stodola, Polický tady exhibují svými odbornými a neomylnými pohledy na závodnici která zdá se je "možná" unavena. Není se co divit, ta se dnes už možno říci miliony najetými kilometry musí začít pozvolna projevovat. Martina, která pořádně neodpočívá a pokouší se uspět i v dalších odvětvích jako je třeba cyklistika nese vzhledem ke své konstituci enormní zatížení, které může pozvolna kráčet dlouhodobé k chronické unavě a společně s psychyckou zatěží to může dojit k trvalému poklesu. MŮŽE?? Nechci zpochybnovat treninkové metody, ale protože je dobrá trvalé jen ve vytrvalostních disciplínách tak se zdá tento trend očekávat. V kombinaci s cyklistikou jde o fyzickou vraždu vlastního těla které začiná vystavovat pozvolné STOP. To že se to začíná projevovat právě ve vytrvalostních disciplínach a jak sama říká "nemožnost zrychlit" napovídá, že tato celková opotřebovanost by mohla nastat. A není směrodatné zda je to ve 28 letech či ve 42 letech. Podstatné je jak jsem vedena a zda umím hospodařit se svým tělem a nehuntuji si jej zbytečnými touhami a představami o startech na jiných OH a Mistrovstvích světa. Co mělo za význam poslední cyklistické MS z pohledu trénovanosti pro rychlobruslení a rozvijení technických bruslařských dovedností? Marketingově to bylo lepší? Těžko? Sábliková je rychlobruslařka tak at se drží svého kopyta a šetří se, protože i tak je to enormní přetížení. To by si měl uvědomit i P. Novak pokud nechce jit brzy kopat na zahrádku mrkev. Řvát na závodnici v posledních kolech "pojd" když ji před tím vyštavím v hloupých, nesmyslných startech v letě vypadá velmi neodborně ale i stupidně. Závěrem: Sáblíková je stále dobrá ale přichází jasné fyziologicko-psychozní varování, které se i v závěrech závodů projevuje na vizáží Martiny a pokud na to nebude včas zareagováno mohla by to být konečná na špičkové světové urovni pro oba.

HODNĚ ŠTĚSTÍ A ROZUMU!!!!!

1 1
možnosti
JS

J63a34n 73S63t56o27d17o76l75a

21. 11. 2014 17:42

Také bych chtěl být tak unavený. Rozumný vrcholový sportovec, a to Martina je, tráví nejvíce času odpočinkem. To ví každý trenér. 

Miliony kilometrů nenajela, ani když k tomu připočítáš celoživotní přesuny autem, vlakem a letadlem. Na bruslích se při soustředění jedná o desítky km za den, ale jen při soustředěních, nu a na kole o tom Martina často mluví, že je to jen pár tisíc za rok. 

I přesto může některý sportovec trpět chronickou únavou, ale Martina na to rozhodně nevypadá.

1 0
možnosti
VM

Už v loni jsem psal, že by měla přejít na kolo. V rychlobruslení dosáhla všechno, nemá nikomu ani sobě co dalšího dokazovat. Měla by poděkovat trenéru Novákovi a odstřihnout se od něho. Nabídky do cyklo profi jsou a nemá jich málo. Musela by ale udělat krok z jistoty s Novákem do cyklistiky, kterou zmapovanou nemá. Má v ní ale velmi solidní potenciál. Má dobrý pajšl, silné nohy a je lehká oproti 95 % cyklistek které mají 5-10 kg přes váhu a nikdy už to nedají dolů.

1 0
možnosti
JS

J62a33n 93S14t60o22d34o93l83a

21. 11. 2014 14:30

To je také možnost, jenže ženská cyklistika je ještě méně sledovaná než rychlobruslení. Pravděpodobně by tam nedominovala jako na ledě, jen by byla dobrá, jedna z deseti nejlepších cyklistek. Myslím, že je lepší, když zůstane u bruslí, i když kolo by měla přes léto taky pokoušet, aby vyjela letní OH a tam pak ubojovat medaili. Pak zas zpět na brusle a doladit techniku, aby brala 3 a 5 a možná i kratší, jako ve Vancouveru.

0 0
možnosti
SB

Upřímně řečeno, já jsem sice tak trochu zklamaný, že Martina letos zatím nevyhrává, ale uznávám, že chyba je na mé straně, že jsem si až nezdravě příliš moc navykl na Martinina vítězství, a nikoli na její straně, protože druhá místa jsou též důkaz vysoké sportovní hodnoty.

Takže subjkektivně vzato, trochu zklamaný jsem, ale objektivně vzato je to zklamání mou vinou a nikoli Martininou. Té blahopřeji ke dvěma skvělým umístěním a děkuji jí za to, že vedle milionů jiných spoluobčanů ty úspěchy vybojovává i pro mne.

7 0
možnosti
PH

P59e94t74r 76H43e51l29l57e17r

21. 11. 2014 11:10

Tak vzhledem k tomu, jak se letos hodně věnovala kolu, bylo jasné, že se to v zimě nějak projeví. Ale je to začátek sezóny, takže je ještě pořád čas to vylepšit.

1 0
možnosti
JJ

J54i42ř86í 44J64i62r56s21a

21. 11. 2014 10:02

Docela fajn diskuze tam dole.... Ono to prostě jednou přijde... Bude druhá, třetí, pátá, desátá a jednou toho nechá.... Tak to v životě chodí. Ani bratři Pospíšilové by dneska MS v kolové nevyhráli....:-)

7 0
možnosti
Foto

Některým to nevysvětlíte, že sportovec není robot a že nikdo není schopen ani povinen neustále být v každém závodě první

5 0
možnosti
JS

J20a24n 59S29t33o39d42o54l46a

21. 11. 2014 9:09

Druhá místa Martiny mě začínají znervózňovat. Navíc tohle bylo s obrovskou ztrátou na Pechpaní a malým náskokem na třetí místo. Nicméně je pořád brzy hodnotit. Pokud ale Martina v této sezóně nezajede výborný výsledek na dlouhých tratích ani ve víceboji, chtělo by to změnu. Fyzička není při bruslení všechno.

Karolína taky žádný posun. Sice v desítce, ale s větší ztrátou než minulý týden. Čas horší než před týdnem, ač nepatrně (srovnávám první pětistovky). Uvidíme, jestli se během sezóny chytne. 

Nikola poslední místo v divizi B, ztráta šílená. Proč tam vůbec je? Žádný posun, žádné výsledky, žádná perspektiva. 

A jednu věc nevím. Kateřina Novotná přešla ze ST na dlouhou. Proč s nimi není v Asii? Víte někdo? Nebo to vzdala? Potřebovala by jezdit, neboť už není nejmladší a nemá čas na odklad. Odhaduji, že by na kratších jezdila cca jako Karolína, na dlouhých by se mohla pohybovat pro začátek v polovině.

1 3
možnosti
Foto

V kterémkoliv jiném sportu nebo u jné závodnice bysme brali stříbro všemi deseti.

nikdo-ani martina Sáblíková není stroj aby pokaždé vyhrála.

Vemte si jen Wustovou-ta se na ten závod ani nekvalifikovala přestože nedávno Sáblikovou porazila

A jinak

Trojnásobná olympijská vítězka se však ujala vedení v hodnocení Světového poháru na dlouhých tratích. A vykročila za devátým celkovým triumfem v řadě.

Zdroj: http://sport.idnes.cz/rychlobrusleni-sablikova-soul-dmi-/sporty.aspx?c=A141121_075719_sporty_tny

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Tenis

Stíhá maturitu i Paříž. Menšíkův kouč o cestě na vrchol i datové analýze

27. dubna 2024

Premium Madrid (Od naší zpravodajky) Kdybyste se v čase přenesli o rok zpátky, místo na prestižní turnaj do Madridu, kde mezi sebou...

Basket

Basketbalisté Barcelony vyrovnali čtvrtfinálovou sérii s Olympiakosem

26. dubna 2024  23:44

Basketbalisté Barcelony vyrovnali čtvrtfinálovou sérii v play off Evropské ligy s Olympiakosem...

Fotbal

Real Madrid vede po výhře v San Sebastianu španělskou ligu už o 14 bodů

26. dubna 2024  23:19

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili 1:0 v San Sebastianu a mají v čele španělské ligy náskok už 14...

Hokej

Rozhodlo osm minut hrůzy. Hokejoví junioři podlehli na MS Kanadě 0:6

26. dubna 2024  21:19,  aktualizováno  23:08

Čeští hokejisté do 18 let prohráli na mistrovství světa s Kanadou 0:6 a nenavázali na čtvrteční...