Řehula dá přednost dlouhému triatlonu

Jindabyne - Již popáté se český triatlonista Jan Řehula připravuje na novou sezónu v letovisku Jindabyne ve Sněžných horách v Austrálii. V následující sezoně se bronzový medailista z olympijské premiéry v Sydney v roce 2000 chystá zaměřit převážně na dlouhý triatlon. Prvním startem pro českého reprezentanta bude druhá letošní kvalifikace na havajského Ironmana, jež se uskuteční 2. března v Taupu na Novém Zélandu.

"Tam bude na startu i profesionální vicemistr světa Cameron Brown a pro mě to bude jistě zajímavé srovnání, jak na tom jsem," těší se Řehula. Plavecký trénink absolvuje spolu s mistrem světa Chrisem McCormackem a i jinak jeho příprava na sezonu běží zatím podle plánu.

"Měl jsem sice desetidenní výpadek v běžeckém tréninku pro vyvrknutý kotník, ale nyní je již vše v pořádku," řekl Řehula.
 
Manko se snaží dohnat na travnatém letišti, kde mu partnery dělají klokaní rodinky. "Je to legrace, zato při běhání po stezkách v buši si musím dávat pozor na hady "brown-snake", jež se rádi vyvalují na sluníčku a jsou smrtelně jedovatí," popsal přípravu v Austrálii.
 
Přestože Australané na olympijských hrách v Salt Lake City nepatří ke sběratelům medailí, obyvatelé Jindabyne děním na ZOH plně žijí. "Ze zdejších končin pocházejí prakticky všichni lyžaři-sjezdaři i lyžařští akrobaté, takže všichni tady sedí neustále u televize a drží palce," povšiml si Řehula.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon