Ragbisté už mohou znát finalisty

  • 3
Praha - Už v sobotu se může rozhodnout o finalistech letošního ročníku ragbyové extraligy. Obhájce titulu Tatra Smíchov hraje od 14 hodin ve Vyškově. Ale ještě než zápas začne, bude se vědět o osudu druhého semifinále, v němž Praha od 11 hodin hostí Říčany.

Trenér vítězného týmu základní části Josef Fatka z Tatry bude postrádat rekordmana v pokládání pětek Romana Rygla, který se při posledním utkání zranil a do konce soutěže si nezahraje.

"Nechceme hrát třetí utkání," vyhlašuje rázně Fatka, jehož tým vede v sérii hrané na dva vítězné zápasy 1:0.

Jeho protějšek Miloš Wognischz věří v diváckou podporu vyškovských příznivců ragby. "Nemáme co ztratit. Už jen postup do semifinále je pro nás úspěch."

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Praga a Říčany. Hosté mají k dobru výhru z prvního zápasu. "Pokud chceme hrát finále, musíme vyhrát," ví Josef Pavel, kouč Pragy. "Připravovali jsme se na to dva týdny. Máme sice nějaké zraněné, ale spoléhám na bojovnost ostatních."

Říčany naopak nastoupí v nejsilnější sestavě. "Ale venku nám to nejde. Přesto věřím, že se třetí utkání hrát nebude a ve finále se potkáme s Tatrou. Tu jsme jako jediní v základní části porazili, a to dokonce dvakrát," připomíná šéf říčanského klubu David Frydrych.

V historii vzájemných utkání play-off jsou na tom Říčany lépe. V sobotu se vzájemný zápas Praga - Říčany hraje počtrnácté a Středočeši jej předtím devětkrát vyhráli při celkovém skóre 272:143.

Duel ve Vysočanech začíná v 11 hodin, každý návštěvník utkání získá výroční publikaci k šedesátému výročí klubu Praga, které připadá na tento rok.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž