Ragby (ilustrační foto)

Ragby (ilustrační foto) | foto: Jan Karásek, MAFRA

Ragbisté Říčan zahájili extraligu vysokým vítězstvím nad Olomoucí

  • 0
Jeden z favoritů ragbyové extraligy Říčany vstoupil do nové sezony vysokým vítězstvím nad Olomoucí 71:11. Domácí položili v utkání skupiny B 13 pětek oproti jedné pětce nováčka soutěže. Jednu z pětek vítězného celku si připsal i hrající trenér Antonín Brabec.

"Jednoznačně jsme vyhráli, ale za týden se střetneme s tradičním rivalem Tatrou Smíchov, a to už bude velmi vyrovnané střetnutí," poznamenal po utkání Brabec. Finalista minulého ročníku Smíchov měl o tomto víkendu stejně jako mistrovská Slavia Praha volno.

V druhém dnešním utkání v "áčku" Praga podlehla doma Petrovicím 14:31. Hosté navíc získali jeden bonusový bod za pět položených pětek.

Ragbyová extraliga doznala oproti minulé sezoně značných změn. Soutěž byla rozdělena na dvě skupiny. Pět týmů v "áčku" tvoří Slavia, Sparta, Praga, Petrovice a Havířov, ve skupině B jsou Smíchov, Říčany, Dragon Brno, Vyškov a Olomouc.

Mužstva se utkají dvoukolově systémem každý s každým. Poté první tři týmy ze skupin budou hrát nejdříve ve skupině TOP 6 a následně v play off o titul.

"V Česku máme momentálně jen šest klubů, které mají na to, aby mohly hrát nejvyšší soutěž. Na jaře se tedy bude hrát v šesti a soudím, že se tím kvalita zlepší. Pro každého pak bude těžší dostat se do finále," souhlasí se změnami říčanský kouč Brabec.

Výsledky 1. kola ragbyové extraligy

Praga - Petrovice 14:31 (7:21)
Říčany - Olomouc 71:11 (25:8)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž