Matěj Zábojník vylepšuje český rekord na prsařské dvoustovce.

Matěj Zábojník vylepšuje český rekord na prsařské dvoustovce. | foto: ČSPS / Martin Sidorják

Zábojník po týdnu vylepšil téměř o sekundu rekord na 200 m prsa

  • 1
Plavec Matěj Zábojník po týdnu opět vylepšil český rekord na 200 m prsa. Na mítinku ve Stockholmu skončil člen Komety Brno třetí v čase 2:10,40 a své týden staré maximum z Pardubic vylepšil o 85 setin sekundy. Limitu A pro mistrovství světa v Budapešti se Zábojník přiblížil na osm setin sekundy.

Ve Stockholmu startovala v ranních rozplavbách na 200 metrů volný způsob a 50 metrů motýlek i Barbora Seemanová. Mistryně Evropy z loňského roku navzdory postupu do obou odpoledních finálových závodů kvůli zdravotním potížím nenastoupila.

„Bára bohužel onemocněla, trápí ji střevní problémy a leží s teplotou. Závodit už ve Stockholmu nebude a hned, jak jí bude lépe, poletí zpět domů,“ řekla v tiskové zprávě svazu její trenérka Petra Škábová.

Ta mohla mít radost z výkonu svého dalšího svěřence Ondřeje Gemova, jenž na mítinku v Eindhovenu zaplaval na 200 m motýlek čas 1:57,70. Splnil díky tomu limit pro účast na mistrovství Evropy v Římě a na sedm setin se přiblížil českému rekordu Jana Šefla z roku 2015.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž