ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Plavci přišli také o prosincové mistrovství ČR v krátkém bazénu

  • 0
Plavecké mistrovství republiky v krátkém bazénu se v Plzni v prosinci neuskuteční. Bazény jsou kvůli opatřením proti šíření koronaviru v Česku od první poloviny října stále uzavřeny. Reprezentační plavci se proto připravují v zahraničí.

„Vzhledem ke stále nepříznivé situaci s covidem-19, výjimečnému stavu, dosavadní absenci jakýchkoliv rozvolnění epidemických opatření a zavření bazénů bez optimistického výhledu otevření jsme museli rozhodnout a s definitivní platností zrušit všechny zimní mistrovské soutěže bez náhrady,“ uvedl Výbor sekce plavání Českého svazu plaveckých sportů po svém on-line zasedání v tiskové zprávě.

„Rozhodnutí jednohlasně schválila celá sekce plavání. Také jsme diskutovali o posunutí, což by ale situaci nijak neřešilo,“ konstatoval předseda Výboru sekce plavání Petr Adamec.

Plavci uvažovali alespoň o uspořádání obdoby letního Corona Cupu, který jim dal v červenci v pražském Podolí první možnost závodit po jarní koronavirové pauze. Nakonec upustili i od této varianty. Kvůli pandemii letos přišli o všechny velké mezinárodní akce včetně olympijských her, doma bojovali o tituly v bazénu jen na zářijovém šampionátu družstev.

Po uzavření domácích bazénů vyrazili nejlepší čeští plavci za přípravou na Slovensko a do Polska. Nyní se další skupina vypravila za tréninkem a závody do Uzbekistánu. Plavci, kteří nejsou v reprezentaci, v bazénu momentálně trénovat nemohou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž