Gólová radost futsalistů Vysokého Mýta

Gólová radost futsalistů Vysokého Mýta | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalisty Mýta doma drtil Gabčo, Chrudim naložila Krokodýlům z Brna

  • 0
Jeho proporce jsou spíše hodné hráčům ragby. Mezi ně by futsalista Josef Gabčo zapadl dokonale. A nejen vzhledem. Pěti góly položil základ k přesvědčivé výhře zručského Benaga na palubovce vysokomýtského Nejzbachu v poměru 12:7.

„Je pravda, že jsme se připravovali na jiné hráče. Překvapil nás a spadlo mu tam úplně vše. Nezbývá, než mu pogratulovat,“ vysekl poklonu protihráči člen domácího černožlutého souboru Jakub Vágner, jehož gólový zápis byl sice nulový, ale k radosti neměl daleko.

Jenže v klíčovém momentu druhé půle za stavu 5:5 mířila rána Vágnera jen do tyče, od níž míč putoval na sálovky hostí, kteří rychlé přečíslení využili, právě Gabčo zaznamenal rozhodující úder. Po něm se vyrovnaná partie změnila v jednoznačnou záležitost ve prospěch hostujícího celku nabitého zahraničními jmény.

„Měli jsme trochu smůlu, jelikož jsme nastřelili asi čtyři tyče. Vymlouvat se na to ale nemůžeme. Benago nám z každého druhého brejku dalo gól. Trestalo nás ze všeho. Když jsme průnik nevyřešili dobře, hned kontrovali a trefili se,“ mrzelo Vágnera.

Mač se protáhl téměř na dvě hodiny, což způsobila častá přerušení kvůli řadě vypjatých okamžiků. „S nimi je to tradiční. Naši i jejich trenéři jsou hektičtí. Ale takové vyhecované zápasy mě hrozně baví a těším se na ně. Odehrálo se to bez zranění, takže to dopadlo dobře,“ dodal Vágner.

Úřadující mistři z Chrudimi si naopak přivezli snadnou výhru 7:0 ze hřiště brněnských Krokodýlů, o které rozhodli už čtyřmi zásahy v první půli. „Viděl jsem u hráčů velké soustředění. Všichni plnili, co bylo předem zadáno. Za výkon si můžeme blahopřát, protože jsme hráli na vysoké úrovni a téměř se nedopustili žádných chyb,“ uvedl pro web ligy hrající kouč Dentinho.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž