MÁME ZLATO! Němečtí stolní tenisté Christian Süss a Timo Boll se radují ze zisku zlatých medailí na mistrovství Evropy.

MÁME ZLATO! Němečtí stolní tenisté Christian Süss a Timo Boll se radují ze zisku zlatých medailí na mistrovství Evropy. | foto: AP

Němečtí stolní tenisté Boll a Süss mají počtvrté v řadě zlato ze čtyřhry na ME

  • 0
Němci Timo Boll a Christian Süss získali počtvrté za sebou zlato ve čtyřhře na mistrovství Evropy ve stolním tenisu. Ve finále šampionátu v Ostravě dnes zdolali dánské duo Kasper Sternberg, Jonathan Groth 4:0 na sety. Drama připustili favorizovaní Němci jen v první sadě, kterou vyhráli těsně 11:9, pak už nedali soupeři šanci.

"Jsme prostě nejlepší v Evropě, úrovní jsme někde jinde než ostatní," řekl po finále Boll. "Přitom se ani nijak zvlášť nepřipravujeme," přidal Süss. Oba hráče tak rozděluje jen velká fotbalová rivalita, Boll fandí Borussii Dortmund, Süss naopak konkurenčnímu Schalke.

Devětadvacetiletý Boll si na ME připsal celkem dvanáctou zlatou medaili a stal se nejúspěšnějším hráčem historie, když o jeden titul předčil Švéda Jana-Oveho Waldnera. Další navíc může německý reprezentant přidat v neděli ve dvouhře. "Je to jen dobře. Vůbec s tím nemám problém," řekl k Bollovu výkonu Waldner. "Timo v Evropě nemá konkurenci. Klidně může vyhrát dvacet titulů," přidal.

Mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Ostravě:

Muži:

Čtyřhra - semifinále: Boll, Süss (Něm.) - Lundqvist, Gerrel (Švéd.) 4:0 (5, 8, 3, 4), Sternberg, Groth (Dán.) - Lej Kchou, Pryščepa (Ukr.) 4:2 (9, 9, 5, -8, -8, 4).

Finále: Boll, Süss - Sternberg, Groth 4:0 (9, 5, 4, 2).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž