Nedostatek hráčů tíží tým Devils

Havířov - Minulé dva zápasy první ligy amerického fotbalu absolvoval tým Havířov Devils jen s minimálním počtem dvaadvaceti hráčů. A o moc lepší to nebude ani v dnešním domácím duelu (14) s lídrem tabulky, celkem Prague Lions. "Naštěstí už nám v tom zápase o tolik nejde," oddechl si kouč David Ospalý.

"Dostatek bodů na to, abychom obhájili loňskou pozici a dostali se do semifinále play-off, jsme nasbírali v předešlých utkáních. Už teď můžu říct, že nám sezona vyšla podle předpokladů."

Pro havířovské hráče amerického fotbalu byly klíčové duely s celkem Bobcats Příbram.

"Vyhráli jsme doma i venku. Teď už by nám postavení před play-off mohla vylepšit jen výhra v Bratislavě proti tamnímu týmu Monarchs, ale to bude těžké," připustil Ospalý. "Závěr základní části dohráváme se šestnácti sedmnácti lidmi a tu povinnou dvaadvacítku doplňujeme juniory."

Havířovští se navíc musí obejít bez svého klíčového hráče, quarterbacka Alana Kosniovského. "Zotavuje se z těžkého otřesu mozku z jednoho z minulých utkání," vysvětlil Ospalý. "Není pro nás ani trochu jednoduché nahradit tak důležitého hráče. Snad se dá dohromady na semifinále, které budeme hrát na začátku července."

Dnes od 14 hodin havířovští Ďáblové poměří síly s mužstvem Prague Lions, které spolu s týmem pražských Panthers suverénně vládne první lize.

"Pražské týmy jsou úplně někde jinde než my. Stačí se podívat na lavičku, kde mají padesát hráčů. A to nemluvím o posilách. Vždyť mají v kádru čtyři pět Američanů," poznamenal Ospalý.

"Nebudeme jim stačit do té doby, dokud se naplno nerozjede juniorský program, který u nás vede náš hráč Jaroslav Mrowiec. Teď tam máme pětatřicet kluků ve věku od patnácti do sedmnácti let. To je naše budoucnost." 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž