Známá tréninková základna legendárního boxera Muhammada Aliho byla po...

Známá tréninková základna legendárního boxera Muhammada Aliho byla po rekonstrukci zpřístupněna veřejnosti. | foto: AP

Tréninková základna Aliho byla po opravě zpřístupněna veřejnosti

  • 0
Známá tréninková základna legendárního boxera Muhammada Aliho byla po rekonstrukci zpřístupněna veřejnosti. Areál v Deer Lake v Pennsylvánii, kterému se také říká „Fighter's Heaven“ (Bojovníkovo nebe), bude fungovat jako památník někdejšího mistra světa těžké váhy a ikony profesionálního ringu.

Pozemek koupil krátce po Aliho smrti v roce 2016 Mike Madden, syn bývalého trenéra amerického fotbalu a člena Síně slávy NFL Johna Maddena. Za zpustlý areál zaplatil 520 000 dolarů, do rekonstrukce investoval dalších 620 000 a v sobotu prostory slavnostně otevřel.

„Navždy to tu bude připomínat toho borce, který to tu postavil,“ řekl pětapadesátiletý Madden. „Jde o to zachovat kus sportovní historie, americké historie a pravděpodobně světové historie,“ dodal.

Ali získal pozemek v roce 1972 a nechal na něm postavit 18 budov. Vedle tělocvičen a tréninkových sálů tam zřídil fitness studio, jídelnu, ale třeba také mešitu či stáje. V Deer Lake se do konce kariéry v roce 1981 připravoval na zápasy včetně proslulých duelů s Georgem Foremanem a Joem Frazierem. Aliho tehdy při trénincích v Deer Lake sledovaly davy lidí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box, Muhammad Ali