Měli jsme na vítězství, říká jablonecký Nečas

H r a d e c K r á l o v é -
Po remíze to mohou obě mužstva zabalit, říkalo se před zápasem Hradec - Jablonec. Gól nakonec nepadl, i když hosté k němu měli mnohem blíž než domácí. "Tak nevím, jestli se mám smát, nebo naříkat," přemítal nejlepší hráč utkání jablonecký záložník Radim Nečas. "Sice jsme bodovali, ale vzhledem k průběhu zápasu jsme spíš dva body ztratili. Tohle jsme měli vyhrát."

Jeli jste si do Hradce pro vítězství?

Samozřejmě. Jestli je i ten jeden bod zlatý, se ukáže později. Možná to v koncovce chtělo víc důrazu a snad i trochu štěstí při Vávrově střele, která lízala tyčku.

Herně jste ale soupeře převyšovali. To by mohlo být příslibem pro další zápasy.

Každý zápas je jiný, ale je fakt, že dnes jsme se snažili, aby se o nás přestalo říkat: hrajou dobře v poli, ale pokaždé inkasují. Tentokrát jsme gól nedostali, ale bohužel taky žádný nedali. Skórovat, byl by celkový dojem z naší hry o hodně lepší.

Co jste říkali na to, že trenér Dejmal postavil středového hráče Bartesku na místo libera?

Všichni jsme tím tahem byli překvapeni, ale zápas ukázal, že to bylo prozíravé. Barteska zahrál dobře, obranu dirigoval s přehledem a gól jsme nedostali.

Poslední dobou se ozývají hlasy, že jablonecké mužstvo hraje systémem všechno na Nečase. Co si o tom myslíte?

Že to není tak docela pravda. Samozřejmě mi vyhovuje, když jsem často u míče a pořád v tempu. Ale v mužstvu je určitě víc hráčů, kteří dokážou něco vymyslet. Jenom na mně hra nestojí.

Jak vidíte nejbližší budoucnost jabloneckého mužstva?

Opravdu tu nejbližší? V severočeském derby porazíme Liberec a začne být veseleji.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž