Maier si léčí zraněná záda

- Vedoucí závodník Světového poháru ve sjezdovém lyžování Hermann Maier odřekl účast v exhibičních slalomech, jež se uskuteční dnes a v úterý v iitalském Sestriere. Rakušana stále trpí záda, která si narazil při těžkém pádu při tréninku ve Val d'Isere. Proto dal Maier před startem v lukrativních závodech, jejichž vítěz získá 280 000 šilinků, přednost odpočinku.

Francouzský deník zvolil Agassiho
Za největší sportovní osobnost uplynulého roku považuje francouzský sportovní deník L'Equipe amerického tenisu Andreho Agassiho. Devětadvacetiletý první hráč světa vyhrál dva grandslamové turnaje Franch Open a US Open, ve Wimbledonu a na Turnaji mistrů postoupil do finále. "První místo ve světovém žebříčku, dvě grandslamová vítězství a milostný vztah se Steffi Grafovou - to vše učinilo z rodáka z Las Vegas nesporně sportovní hvězdou roku 1999," zdůvodnil Agassiho vítězství L'Equipe. Na dalších třech místech skončili další Američané, sprinteři Michael Johnson s Mauricem Greenem a vítěz cyklistické Tour de France Lance Armstrong.

V Pelého dresu se možná nebude hrát
Navždy vyřadt dres s číslem 10, který kdysi nosíval fotbalový král Pelé, chce odstupující prezident brazilského klubu FC Santos Samir Abdul-Hak. Ovšem jeho následník Marcelo Teixeira tím není nijak nadšen. Současný šéf klubu ze Sao Paula bude ve funkci ještě měsíc. "Cokoli bude učiněno na počest hráče, jenž se postaral o světovou slávu Santosu, bude málo," pronesl Abdul-Hak. Naproti tomu Teixeira se domnívá, že existuje mnoho jiných způsobů, jak Pelého zásluhy ocenit. "Dres s číslem 10 nebyl jeho, patřil Santosu a patřit mu bude i nadále," říká příští klubový prezident.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž