Krátce

-
Podvodní ragbisté mají dnes v Českých Budějovicích druhé kolo ligy. Turnaj pořádá poprvé ve své historii trvání českobudějovický Axis, tuzemský šampion posledních dvou let. Kromě něj se představí další jihočeský zástupce Pedagogická fakulta České Budějovice. Na turnaj se přihlásilo osm týmů, PF České Budějovice postavila dva celky. První kolo, které se uskutečnilo v únoru v Pardubicích, se Jihočechům nepovedlo. Axis podlehl ve finále na penalty domácím, kteří předtím stejným způsobem vyřadili v semifinále i druhý českobudějovický tým.

Třeboňský veslař Václav Vochoska, který v současnosti startuje za Duklu Praha, kde je na vojně, se na sezonu připravuje na párové čtyřce. O víkendu startovala nově sestavená posádka na mezinárodní regatě v Duisburgu, kde skončila v rozjížďkách. Ale odstup od absolutní špičky byl slibný. V Duisburgu se také představila na dvojskifu s Lenkou Zavadilovou jindřichohradecká Karla Fišerová, ale ani ony nepostoupily z rozjížděk.

Sportovní ředitel fotbalového SK České Budějovice Zdeněk Čadek oznámil, že klub neprodlouží hostování s útočníkem Michalem Nehodou. Další chystané změny Čadek zatím nechtěl zveřejnit.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte