Kraj se zotavuje z druhé operace

Praha - Pouze jeden duel v profiringu stihl na konci dubna český boxer Rudolf Kraj. Jeho další kariéru přibrzdila operace pravého ramene. Momentálně se zotavuje z lékařského zákroku a doufá, že se co nejdříve vrátí opět mezi šestnáct provazů.

"Vypadá to dobře a už začínám pomalu trénovat. Doufám, že v srpnu nebo v září bych mohl mít zápas," uvedl Kraj. Operaci ramene, stejného jako před třemi lety, podstoupil v Motole necelý měsíc po svém vítězném zápase nad Tomášem Mrázkem.

"Přál jsem si, aby to bylo artroskopií, protože pak je méně porušená tkáň. Kdyby to řízli, porušili by více svaloviny," řekl Kraj.

Více než měsíční vynucená přestávka se projevila na jeho hmotnosti. Aktuálně totiž váží více než 96 kg. "Trochu jsem přibral, ale to nebude problém. Boxuji v kategorii do 90,70 kg, což zvládnu bez problémů upravit," podotkl Kraj.

Momentálně si hlavně přeje, aby už nikdy podobné problémy s pravým ramenem neměl. "Věřím, že doktoři vědí, co dělají. Kdybych ale měl jít na operaci zase po třech letech, tak do toho půjdu," uvedl Kraj.

Existuje však hrozba, že péči lékařů bude muset vyhledat ještě dříve. Momentálně má totiž menší potíže i s druhým ramenem. "Asi se tomu nevyhnu. Jak jsem nemohl pořádně boxovat pravou rukou, vše jsem dělal levou. Při boxu a posilování je v pořádku, ale když mám rameno v klidu, bolí," přiznal Kraj.

Jeho zdravotní problémy zaskočily německou stáj  Sportlight boxing, se kterou podepsal teprve v březnu tříletou smlouvu. "Zaskočený jsem byl ale hlavně já.
Podepíšu smlouvu a jdu pod kudlu. To je ale život. Do všeho dávám hrozně moc síly, větší rány, a tím jsem si utrhl malý vaz a další natrhl," vysvětlil stříbrný medailista z olympijských her v Sydney důvody svých zdravotních problémů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž