Konečný bude bojovat o titul mistra

  • 1
Magdeburg - Patnáctý zápas v profesionálním ringu čeká v pátek 25. dubna momentálně nejúspěšnějšího českého neamatérského boxera Lukáše Konečného. Dosud neporažený ústecký rodák nastoupí v Magdeburgu proti Filippu Bystrikovovi z Ukrajiny o titul interkontinentálního mistra organizace NBA superwelterové váhy do 69,8 kilogramu. Duel byl vypsán na dvanáct kol.

Původně se měl Konečný utkal s Belgičanem Douglasem Bellinim, ale ve středu odpoledne byl jeho soupeř změněn. "Nevím, co se přesně stalo, ale pravděpodobně se zranil. Už jsme měli i uzavřenou smlouvu," uvedl Konečný

Bystrikov by měl být lehčím soupeřem než Bellini. Zatímco jedenatřicetiletý Belgičan boxuje mezi profesionály již deset let a z dosavadních 32 zápasů jich
čtyřiadvacet vyhrál, Ukrajinec má na kontě jen čtrnáct zápasů, z nichž devětkrát odešel z ringu jako vítěz.

Konečný, člen týmu manažera Ulfa Steinfortha, se na zápas připravoval na týdenním soustředění u Severního moře, absolvoval sparringy v Berlíně a nyní je v Magdeburgu. "Vše zatím probíhá podle plánu, bez problémů," pochvaloval si čtyřiadvacetiletý Konečný, jehož by ještě letos měl čekat velký zápas.

Měl by totiž nastoupit proti Dánovi Michaelu Riskovi, držiteli interkontinentálních titulů organizací IBF a IBC. "To už bude velký zápas, ve kterém ale favoritem nebudu," dodal Konečný.

V souboji Konečného s Bystrikovem bude premiérově ve hře i pás pro mezinárodního mistra České republiky v této váhové kategorii.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž