Klusáci běží kvalifikace na derby

  • 2
Praha - V sobotu na klusáckém oválu ve Velké Chuchli, první dostih startuje ve 14 hodin, padne rozhodnutí o tom, kterých deset čtyřletých koní se za dva týdny postaví na start 12. ročníku Českého klusáckého derby. Uskuteční se dvě kvalifikační rozjížďky a hned čtyři nadějné svěřence v nich má vedoucí muž jezdeckého i trenérského šampionátu Michal Kalčík.

V derby měl Kalčík doposud vždy smůlu, už dvakrát byl jeho svěřenec favoritem derby (2001 Henri Hammering, 2002 Ruleta Skal), ale vyhrát se nepodařilo ani jednomu.

Letos mladý trenér bude těžit nejen z kvality, ale také z početní převahy.

Nicméně největší pozornost poutá svěřenec Jaromíra Kotáska Sandonora F. Ten je naopak specialistou na derby. Holandský rodák je bratrem loňského vítěze derby Rayonory F a sám už v červenci vyhrál klusácké derby na Slovensku.

Do velmi dobré formy se dostala také svěřenkyně z Kanady se navrátivšího mladého trenéra Ondřeje Goiše Angela Hanover. Před měsícem dokonce vytvořila rekord čtyřletých klisen na středních tratích.

Trochu ve stínu postupových soubojů čtyřleté elity zůstává další díl seriálu pro špičkové starší klusáky Cena Fidji Sund.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž