VÍTĚZ. Vladimír Kličko zůstává boxerským superšampionem.

VÍTĚZ. Vladimír Kličko zůstává boxerským superšampionem. | foto: Reuters

A můžu být ještě lepší, věří Kličko, ocelové kladivo z ringu

  • 5
Že jasně vyhrál na body, že prodloužil svoji devítiletou boxerskou neporazitelnost. A co! Já chci být ještě lepší, prohlásil ukrajinský svalovec Vladimir Kličko poté, co v sobotu obhájil titul mistra světa v těžké váze.

Rány od Doktora ocelové kladivo tentokrát odnesl Rus Alexandr Povětkin čtyřikrát skončil na zemi, z toho třikrát v sedmém kole. A všichni tři sudí pak jasně zvolili za vítěze duelu ukrajinského bijce. Kličko tak udržel pásy organizací WBO, IBF, IBO a WBA.

Bylo to jeho 61. vítězství ze 64 zápasů, za nějž si přišel na skoro 13 milionů eur. A odnesl si taky tržnou ránu nad levým okem. "Jo, jednu jsem chytil, ale vlastně ani nevím jak," říkal. "Jenže já nehraju šachy, ale boxuju."

Po boji před 14tisícovým moskevským publikem museli Povětkina odvézt do nemocnice na vyšetření, i on však musel souhlasit s tím, že jeho sok vyhrál oprávněně. "Samozřejmě, byl lepší. Je nejlepší na světě," soudil.

"Byl to zápas s mužem, co dosud neprohrál a znovu chtěl zvítězit. Byl to zápas jeho života a to není jednoduché," uznal Kličko. "Myslím, že to vítězství jsem si zasloužil, ale taky si myslím, že se můžu pořád zlepšovat," věřil sedmatřicetiletý Rus, který mezi provazy nastupoval v nejnižší váze za poslední čtyři roky.

Žádný další potenciální soupeř se teď nerýsuje, Kličkovy plány tak nesměřují do ringu, jen si chce odpočinout od tréninku a jeho manažer vyloučil odvetu. "Když Vladimir vyhraje každé kolo tak jasně, pak není důvod k dalším diskuzím," ujistil Bernd Bönte.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž